grillede asparges og nye gulerødder a la Marokko
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
grillede asparges og nye gulerødder a la Marokko
Selv om både asparges og gulerødder er hentet på Samsø, har jeg ladet mig inspirere af marokkanske smagsnuancer. Det betyder, at dippet er smagt til med kanel, appelsinsaft og mynte, og at retten er drysset med ristede mandelflager.
Servér de grillede asparges som en forret eller en lille frokostret.
grillede asparges
50 g mandler
300 g nye tynde gulerødder
300 g tynde grønne asparges
2 dl bælgede ærter
dip:
3/4 dl mayonnaise, evt. vegansk
4 spsk appelsinsaft
1-2 tsk kanel
1 stort bdt mynte
Skær mandlerne i flager og rist dem gyldne på en tør pande.
Grill grøntsagerne på en grillpande og servér dem portionsvis smukt arrangeret.
Drys med de ristede mandler, mynteblade, lidt kanel samt ærterne.
Rør et dip af mayonnaise, appelsinsaft, kanel og hakket mynte.
Smag dippet godt til med salt, peber og kanel og servér det til de grillede grøntsager.
Jeg har arrangeret de grillede grøntsager i et lille gitterværk. Men grøntsagerne kan naturligvis også serveres på andre måder.