små gulerodsboller (glutenfrie)
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in brød
.
glutenfrie brød i en håndevending
Der er ingen tvivl om, at de fleste af os spiser for meget hvidt og raffineret hvedemel. Hvidt hvedemel er næsten uden næring, og overdreven nydelse af det hvide brød kan give allergi eller overfølsomhed overfor gluten, som især findes i hvedemel.
Hvad enten man ikke kan tåle gluten eller man blot ønsker at skære ned på indtaget, er disse små hurtige boller et godt alternativ.
.
evt. med krydret smag
Jeg har bagt bollerne blot med reven gulerod (du kan også bruge revet græskar), men du kan også tilsætte lidt krydderi i form af knust kardemomme, spidskommenfrø eller fennikelfrø.
Bollerne kan fryses.
.
glutenfrie gulerodsboller
(ca. 12 små boller)
100 g gulerødder
3 spsk HUSK (loppefrøskaller)
4 dl lunkent vand
1 tsk salt
75 g glutenfrie havregryn
50 g boghvedemel
1 tsk bagepulver
ca. 100 g glutenfrit havremel + ekstra til formning
.
.
Riv gulerødderne.
Pisk HUSK sammen med vand og salt. Pisk 3-4 minutter eller kør blandingen i bagemaskinen.
Tilsæt havregryn og boghvedemel. Pisk endnu nogle minutter eller ælt i bagemaskinen.
Tilsæt de revne gulerødder, bagepulver og så meget havremel at dejen bliver fast. Pisk eller ælt endnu nogle minutter.
Dejen er ikke fast nok til at den kan æltes med hænderne.
Form med melede hænder ca. 12 små boller. Sæt dem på bagepapir på en bageplade.
Bag bollerne i en 190 grader varm ovn 40-45 minutter.
.
Du er så skøn, Kirsten ! Tak for dine mange dejlige madindlæg. Jeg vil fluks videresende den her opskrift til mine venner.
Ha en dejlig december. Det ønsker jeg for dig.
Med mange varme hilsner fra Laila.
Hjertelig TAK Laila.
Tak også fordi du deler opskrifterne. Det er dejligt, at de når så langt ud som muligt.
Jeg ønsker en dejlig december til dig også. Jeg håber, du vil få gode grønne ideer her på bloggen i løbet af måneden.
Kærlige hilsener fra Kirsten
Uhm, de skal da på morgenbordet her i weekenden. Vil netop gerne undgå så meget mel som muligt, men sjovt at have en opskrift på boller, som ikke skal hæve først 🙂 Din opskrift skal også herfra videre til Majken, hun vil garanteret elske disse boller !
/Dorit
Det lyder godt, Dorit. Du skal dog være opmærksom på, at glutenfrit brød er en smule tungere end brød bagt med glutenmel og gær.
Så rigtig god brød-weekend.
Kh Kirsten
I går bagte jeg foccacia brød til familien og var grøn af misundelse (har cøliaki) og så ser jeg lige denne opskrift og den prøver jeg i dag 😀Tak for al inspiration og til februar skal vi til Marocco – det er også din skyld. Ho ho 😊
Jeg kan godt forstå, at du var misundelig på det lækre grydebrød. Brød uden gluten er jo ikke helt det samme. Gulerodsbollerne er en smule tungere end brød med hvedemel, men jeg håber, at du har nydt dem – trods alt!
Kh Kirsten
Og så vil jeg da også sige rigtig god rejse til Marokko. Jeg håber, I bliver lige så glade for landet, som jeg er!
Kh Kirsten
De er ikke tunge, de er smasklækre, vil bage dobbelt portion og lave dem lidt større. Og en kollega skal have opskriften, fordi jeg har anbefalet den 😀
Det lyder smadderdejligt, Doris. Det glæder mig virkelig – og tak fordi du udbreder det glade budskab!
Kh Kirsten
Hvornår skal gulerødderne i? 🙃
De revne gulerødder tilsættes sammen med bagepulveret. Jeg har sat det ind i opskriften og siger tusind tak, fordi du gjorde opmærksom på udeladelsen.
Jeg håber, du bliver glad for bollerne.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy