fyld til burgere
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter
fyld til burgere
burgere af godt brød smøres med
moset avocado
mayonnaise smagt til med sennep
svampecreme
hummus
jordnøddesmør
_______________________________________________________________________________________________________________
burgerne lægges sammen med
bønnefrikadeller eller andre plantefrikadeller (kartoffelfrikadeller, squashfrikadeller, linsefrikadeller etc.)
falafler (”kugler” af mosede kikærter)
skiver af svampepaté eller anden plantepostej/-paté
grillede skiver af aubergine
grillede peberfrugter
grillede skiver af squash
store grillede svampe
artiskokbunde
+ salat, tomat- og agurkeskiver, radiser, skivede oliven etc.
I helsekostbutikker kan du desuden købe forskellige former for plantebaserede burgere, “pølser” og mange slags smørepålæg.
_________________________________________________________________________________________________________________________
eksempler på kombination af burgere
1. brødet smøres med jordnøddesmør, og burgeren fyldes med grillet aubergine + grillede svampe + salatblade + tomat- og agurkeskiver
2. brødet smøres med moset avocado, og burgeren fyldes med en skive plantepaté eller en bønnefrikadelle + syltet agurk, et par løgringe, friske agurkeskiver og salatblade + evt. spirer
3. brødet smøres med pesto, og burgeren lægges sammen med flåede peberfrugter, en stor grillet svamp, agurkeskiver og salatblade