burgerboller
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
burgerboller
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
10 g gær
1/2 l lunkent vand
200 g durummel
200 g speltmel
1/2 dl olivenolie
2 tsk salt
350-400 g hvedemel
græskarkerner
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt durum- og speltmel og kør dejen 5 minutter i dejmaskinen – eller pisk med en elpisker.
Dæk fadet og stil det i køleskabet 8-10 timer eller natten over.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen smidig og lad den hæve til dobbelt størrelse, 1-2 timer.
Form store burgerboller (eller pitabrød eller andet). Lad bollerne hæve endnu en halv times tid.
Pensl bollerne med vand og pres græskarkerner ned i dejen (du kan også pensle bollerne med sammenpisket æg, så er du sikker på, at kernerne bliver siddende på bollerne).
Bag bollerne i en 220 grader varm ovn ca. 20 minutter.