Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

12

juli 2013

0

KOMMENTARER

burgerboller

Skrevet af , Posted in forretter

burgerboller


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

10 g gær

1/2 l lunkent vand

200 g durummel

200 g speltmel

1/2 dl olivenolie

2 tsk salt

350-400 g hvedemel

græskarkerner



Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt durum- og speltmel og kør dejen 5 minutter i dejmaskinen – eller pisk med en elpisker.

Dæk fadet og stil det i køleskabet 8-10 timer eller natten over.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen smidig og lad den hæve til dobbelt størrelse, 1-2 timer.

Form store burgerboller (eller pitabrød eller andet). Lad bollerne hæve endnu en halv times tid.

Pensl bollerne med vand og pres græskarkerner ned i dejen (du kan også pensle bollerne med sammenpisket æg, så er du sikker på, at kernerne bliver siddende på bollerne).

Bag bollerne i en 220 grader varm ovn ca. 20 minutter.


Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.