falafler
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter
.
små “frikadeller” fra Mellemøsten
Falafler er dejlige vegetariske frikadeller, der kan spises som hovedret, som madpakkemad eller som fyld i pittabrød.
Falafler kan godt drille lidt. Det er vigtigt, at konsistensen på farsen er tilpas fast. Prøv dig lidt frem og sæt endelig falaflerne i meget varm olie.
Se også valnøddefalafler.
falafler
1/2 l kikærter
2 tsk spidskommefrø
2 tsk korianderfrø
2 fed hvidløg
1 lille bdt frisk koriander
¼ tsk cayennepeber eller chiliflager
olie til stegning
Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand natten over.
Purér kikærterne i køkkenmaskinen (de skal ikke koges).
Stød de to krydderier i en morter.
Snit hvidløg og koriander fint.
Rør kikærtepureen med krydderier, hvidløg, koriander, cayenne og et lille drys salt. Lad gerne farsen hvile nogle timer.
Tril med melede hænder farsen til ca. 15 små runde kugler og steg dem gyldne i godt varm olie.
Se opskrift på pitabrød her.
pitabrød med falafler
Skær hul i pitabrødet i øverste halvdel. Læg snittet salat og agurk i brødet, evt. også tomatskiver og lidt finthakket forårsløg.
Skær papirtynde skiver på langs ad en gulerod. Brug gerne en mandolin. Læg 2-3 skiver gulerod i brødet og kom 3 falafler øverst. Slut af med en klat yoghurt eller tzatziki og evt. en krydderurt.
Du kan også bruge en dressing rørt af tahin (sesampasta) med lidt vand, presset hvidløg og sesamfrø.