tzatziki med et twist
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
tzatziki med et twist
Måske kan man ikke rigtig tillade sig at kalde denne “salat” for tzatziki, men jeg synes jeg havde behov for lidt afveksling fra den ordinære græske klassiker, som blot laves med yoghurt, agurk, hvidløg og mynte.
tzatziki
3 dl sojayoghurt eller anden yoghurt
½ spsk nigellafrø (jomfru i det grønne)
½ spsk spidskommenfrø
1 bdt koriander
2 fed hvidløg
1 stor agurk
1 spsk olivenolie
Sæt yoghurten til af drypning i et kaffefilter.
Rist de to slags frø på en tør pande og stød dem let i morteren.
Hak korianderen.
Pres hvidløgene og rør dem i den afdryppede yoghurt sammen med de øvrige ingredienser.
Skær agurken i små terninger og rør dem i yoghurten.
Smag godt til med salt og peber.
Læg lidt olivenolie øverst på tzatzikien og drys med koriander.
tip
Du kan også tilsætte chili til salaten.
Tzatziki kan også serveres som tilbehør til frikadeller eller postejer – eller som en lille frokostret.