Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

torsdag

22

august 2013

0

KOMMENTARER

tzatziki med et twist

Skrevet af , Posted in salater

tzatziki med et twist

Måske kan man ikke rigtig tillade sig at kalde denne “salat” for tzatziki, men jeg synes jeg havde behov for lidt afveksling fra den ordinære græske klassiker, som blot laves med yoghurt, agurk, hvidløg og mynte.

 

tzatziki

3 dl sojayoghurt eller anden yoghurt

½ spsk nigellafrø (jomfru i det grønne)

½ spsk spidskommenfrø

1 bdt koriander

2 fed hvidløg

1 stor agurk

1 spsk olivenolie

 

Sæt yoghurten til af drypning i et kaffefilter.

Rist de to slags frø på en tør pande og stød dem let i morteren.

Hak korianderen.

Pres hvidløgene og rør dem i den afdryppede yoghurt sammen med de øvrige ingredienser.

Skær agurken i små terninger og rør dem i yoghurten.

Smag godt til med salt og peber.

Læg lidt olivenolie øverst på tzatzikien og drys med koriander.


tip

Du kan også tilsætte chili til salaten.

Tzatziki kan også serveres som tilbehør til frikadeller eller postejer – eller som en lille frokostret.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.