chokolademousse med pistacienødder
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in desserter, festmad, julemad, nytår
.
nytårsdesserten er sund og salig
Her er desserten, der er for god til at være sand: den cremede mousse er lækker, den er hurtig at lave – og den er sund! Tænk, at man kan smovse så meget i masser af antioxidanter, vitaminer, mineraler og gode fedtstoffer. En rigtig god måde at gå ind i det nye år på.
.
chokolademousse
8 dadler
1/2 dl mandel- eller sojafløde
saft af 1 limefrugt
5 spsk kakao
1 moden men fast avocado
2 bananer
1 stang vanilje (kan udelades)
evt. pistacienødder
Hvis dadlerne er hårde, så læg dem i blød i vand nogle timer, evt. natten over.
Fjern evt. sten fra dadlerne og blend dem sammen med mandelfløde, limesaft og kakao.
Tilsæt avocadoen og bananerne og blend til massen er cremet.
Del vaniljestangen og skrab kernerne ud. Rør dem i cremen og smag til med kakao og evt. limesaft og/eller dadler.
Servér mousseen portionsvis og drys evt. med pistacienødder.
tænk, hvis noget, der lyder så lækkert, også kan være sundt….!
dét skal bestemt prøves!
et rigtig godt – og sundt – nyt år til alle!
Og til Kirsten rigtig mange tak for en masse dejlig inspiration i det forløbne år
fra DG.
Ja, det er jo skønt, når velsmag og sundhed går hånd i hånd. Måske ikke mindst efter nogle juledage med mange fristelser!
Jeg ønsker god fornøjelse med desserten og håber jeg kan fortsætte med inspiration i det nye år.
Rigtig godt nytår fra
Kirsten
Ja den må afprøves. maven er blevet lidt større i løbet af julen, så nu må alle kckal være sunde og gerne lækre
Når taljemålet vokser er det et godt valg med den sunde nytårsdessert.
Rigtig godt nytår!
Kh Kirsten
Kære Kirsten
Den lyder så lækker den chokolademousse, den skal prøves. Kan den stå natten over i køleskab, altså laves dagen før?
Mange nytårshilsner
Karen
Kære Karen,
Jeg tror godt, du kan lave desserten dagen i forvejen. Dæk skåle eller glas med film eller andet tæt materiale. Drys evt. lidt kakao over gennem en si før serveringen.
Rigtig godt nytår!
Kh Kirsten
Kære Kirsten Skårup.
Tak for (endnu) en glimrende opskrift!: Chokolademousse’n er fremragende lækker, bekommer alle vel – og er dertil nem at lave. Bedre kan det ikke blive.
Godt nytår!
Kære Alice,
Jeg er rigtig glad for, at du kan lide “mousseen” – for det er jo ikke en HELT rigtig moussé, da den ikke indeholder æg, men jeg synes nu også selv, den går an. Dejligt at høre, at den faldt i god jord hos jer i al fald! Flot ros, tusind tak!
Godt nytår til dig – og
mange nytårshilsener fra
Kirsten
Lyder rigtig spændende, så den skal prøves 🙂 er opskriften til 4 personer ?
Kære Bente,
Det glæder mig. Ja, alle mine opskrifter er til 4 personer.
Mange gode nytårshilsener,
Kirsten
Kære Kirsten. Sikke en lækker opskrift! Jeg brugte piskbar soyafløde og ikke almindelig madlavningssoyafløde. Tak for de andre gode lækre opskrifter! Mange hilsner Hanne
Kære Hanne,
Mange tak for din hilsen – og selv tak. Skønt at du kan bruge mine opskrifter.
Det er virkelig dejligt, at man kan lave en lækker “mousse” med veganske produkter. Og ja, det er uden tvivl en fordel af bruge piskbar sojafløde.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy