japansk nytårssuppe med ris og svampe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in nytår, supper
.
eksotisk suppe til årets sidste aften
Japan er et land med stærke traditioner, også når det gælder mad. Til nytår spiser man fx en suppe med mange grøntsager, de lækre og opbyggende shiitakesvampe og naturligvis ris.
.
japansk nytårssuppe
4 tørrede shiitakesvampe
150 g hvide eller brune ris
8 dl grøntsagsbouillon
1-2 spsk reven ingefær
150 g gulerødder
100 g sukkerærter
250 g spidskål
100 g tofu, gerne røget
2-3 spsk tamari
1-2 spsk mirin (sød risvin), kan udelades
2-3 spsk sake (risvin) eller sherry
salt, friskkværnet peber, rørsukker
1 forårsløg
Sæt svampene i blød en times tid og fjern derefter stokkene (bruges ikke).
Kog risene og svampene i bouillonen. Kog hvide ris 10 minutter. Kog brune ris 20 minutter. Tilsæt ingefæren.
Skær gulerødderne i stave og kom dem i gryden. Kog suppen endnu 5 minutter.
Tilsæt ærterne og kog suppen 5 minutter mere.
Skær spidskål og tofu i små terninger og kom dem i suppen. Bring suppen i kog og sluk for varmen.
Tilsæt tamari, mirin, sake eller sherry og smag suppen til, også med salt og peber og måske et nip sukker.
Snit forårsløgene.
Servér suppen i fire skåle og drys med de snittede forårsløg.
endnu en nytårssuppe
En anden meget lækker festsuppe er jordskokkesuppen med ristede mandler, chips og trøffelolie. Se opskriften her.
uhmmmmm det kunne være en ide, hvis jeg har energi tilbage 🙂
Godt Nytår til dig også Kirsten
Knus Wanda
Hi Wanda,
Ja, du er jo vild med supper, så måske skal den afprøves?
Knus fra Kirsten
Det tror jeg kære Kirsten, men nok ikke lige til Nytårs aften. 🙂
Nå ja, dig kan man jo ikke styre!
ha ha ha ha du er dejlig kære Kirsten
Kirsten glad for jeg fandt din blog.. skulle bruge noglevegetarisk nytårsretter .. fandt nogle af høj kvalitet her, tak
Kære Esben,
Ja, det er jeg sandelig også. Jeg håber, du får en masse fornøjelse af opskrifterne.
Rigtig godt nytår.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy