brrøndkarsesuppe m rosenpeber
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
Brøndkarse er en dejlig krydret urt med en let nøddesmag – og så er den fuld af C-vitaminer.
Jeg fandt en stor pose økologisk brøndkarse i Irma, og det blev til denne dejlige milde og delikate suppe, som kan spises kold om sommeren.
brøndkarsesuppe m rosenpeber
50 g skalotteløg
200 g renset porre
3 spsk olivenolie
150 g kartofler
6-7 dl grøntsagsbouillon (Herbamare + vand)
1 stor potte brøndkarse
ca. 2 dl sojafløde eller anden fløde
citronsaft
1 spsk knust rosenpeber
Hak løgene og snit porren. Svits de to ting i olien, til porrerne er bløde.
Skær kartoflerne i små terninger og kom dem i gryden sammen med bouillonen.
Kog suppen under låg ca. 10 minutter.
Snit det meste af brøndkarsen (gem lidt til pynt) og kom det i suppen. Lad den koge op og derefter afkøle lidt.
Blend suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt fløden og det meste af rosenpeberen. Smag til med salt og citronsaft.
Varm suppen igennem og servér den portionsvis med lidt brøndkarse og rosenpeber på toppen.
brøndkarsesuppe.3