bagte løg m. linsefyld
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
bagte løg med linsefyld
fyldte bagte løg
2 tørrede shiitakesvampe
6-8 gule løg (knap 1 kg)
4 fed hvidløg
4 spsk smuldret plantefeta
4 spsk hakkede, tørrede tomater i olie eller dine egne ovntørrede tomater
1 dl kogte linser
1/2 spsk tørret timian
3 spsk rasp
1 spsk citronsaft
olivenolie
Udblød svampene i rigeligt vand en halv times tid.
Skær et ”låg” af løgene. Fjern forsigtigt de inderste lag i både løgene og ”lågene”. Brug en skarp kniv. Der skal være ca. to lag løg tilbage. Hak det udtagne.
Hak hvidløgene og de udblødte svampe (gem vandet).
Svits hakket løg, hvidløg og svampe i 2 spsk olivenolie ved rask varme. Svits til løgene er let gyldne.
Bland fetaost, tørrede tomater, linser og timian. Kom løgene i og tilsæt rasp, citronsaft og et par spsk udblødningsvand fra svampene. Smag godt til med salt og peber.
Pres fyldet sammen og lad det stå et kvarters tid, til raspen er blød.
Kom fyldet i løgene. Pres det sammen og top det lidt op.
Der vil sikkert være for meget fyld. Varm det i en lille skål i ovnen og giv det til løgene separat.
Hæld ca. 2 dl kogende væde (evt. bouillon og svampevæde) i et lavt ovnfast fad. Sæt løgene i væden og læg løg-”lågene” på. Pensl løgene med olie.
Dæk fadet med folie og sæt det i en 190 grader varm ovn 30 minutter.
Fjern folien og pensl løgene igen. Sæt dem atter i ovnen, til de er gyldne, ca. 10 minutter.
Servér fx kartoffelsalat og en salat med perlebyg, perlespelt eller perlerug til løgene.
Hvis du vil have sovs til retten, så vælg fx en romescosovs med hakkede nødder.
romescosovs
Den spanske nøddesovs, romesco, passer godt til de farserede løg. Men du kan sagtens spise retten uden sovs.
Klik på billedet, så får du opskriften.
Servér gerne en kartoffelsalat til de fyldte løg, foruden kornsalaten.