tomat/løgtærte på en bund af quinoa
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
tærte med bund af quinoa
Tomat/løgtærten er bagt på en bund af det sunde og lækre frø, quinoa, fra Andesbjergene.
Læs mere om quinoa her.
bund:
200 g rød eller sort quinoa
3 spsk kikærte- eller sojamel
ca. ½ dl sojafløde eller anden fløde
1 spsk tørret merian eller oregano
fyld:
150 g skalotteløg
olivenolie
3 æg
2 dl sojafløde eller anden fløde
en håndfuld frisk basilikum
300 g små tomater, gerne i forskellige farver
råsukker
evt. frisk timian
Læg quinoaen i vand et kvarters tid og skyl den. Kog frøene i dobbelt mængde vand og et drys salt 15-20 minutter. Se efter at quinoaen ikke koger tør. Afkøl frøene.
Rør melet i fløden og rør det godt sammen med quinoaen. Tilsæt krydderurten og smag til med salt og peber.
Bred quinoaen ud i en tærteform beklædt med bagepapir.
Skær skalotteløgene i kvarte og læg dem på quinoaen. Dryp med lidt olivenolie og drys lidt sukker og salt på.
Sæt formen i en 200 grader varm ovn 10 minutter.
Pisk æggene sammen med fløden og tilsæt basilikum samt et drys salt og peber. Hæld æggemassen i formen.
Del tomaterne og sæt dem tæt sammen i tærten. Drys tomaterne med lidt sukker og salt.
Sæt tærten i ovnen endnu 30-40 minutter eller til overfladen er let gylden.
Drys evt. med frisk timian.