tatarsmør
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
tatarsmør
Hvis du hører til dem, der ikke spiser smør, enten fordi du ikke spiser animalske produkter, eller fordi du er allergiker, kan du sikkert engang imellem savne noget at smøre på brødet.
Jeg har lavet et tatarsmør, som kan smøres på brød, burgere eller sandwich. Det kan også bruges som dip eller en slags sovs til grøntsager, bønneretter mv. Og så er det både kalorielet og kolesterolfrit.
Tatarsmørret er mest velegnet til pålæg, der ikke smager af så meget i sig selv.
2 dl silketofu
2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
½ spsk sennep
½ spsk worchestersovs
1 spsk tamari
1 tsk finthakket chili (eller lidt tørret chili)
½ dl hakket persille
2 spsk hakket dild
1 spsk finthakkede kapers
1 spsk finthakkede, syltede agurker
Rør tofuen helt glat med olie, citronsaft, sennep, worchestersovs og tamari. Brug evt. køkkenmaskinen.
Rør de øvrige ingredienser i og smag godt til med worchestersovs og tamari samt evt. et lille drys sukker.