Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

7

juli 2023

1

KOMMENTARER

spidskålssuppe a la thai – ugens suppe

Skrevet af , Posted in forretter, frokostretter, supper

.

sommersuppe med spidskål

NU er den nye danske spidskål også fremme, og bortset fra rå som i fx i salater, er kålen også lækker i en suppe.

Jeg har tilsat proteinrige linser til suppen, så den kan spises som en lille hovedret – eller en frokostret. Du kan også tilsætte flere linser og kartofler, hvis suppen skal være meget mættende. Risnudler er også en mulighed.

Ristet rugbrød supplerer proteinerne i kartoflerne.

.

knasende friske kål

Måske er det synd at bruge den friske, nye kål i en varm suppe. Hvis du ikke nænner det, så kan jeg anbefale denne rå spidskålssalat med ferskner:

.

spidskålssalat med ferskner og dild

Opskriften på den nemme og sommerlige salat findes her.

.

med en smag af Thailand

Ingredienserne i suppen er pæredanske, spidskål og små nye kartofler, men suppen er krydret med den stærke røde, thailandske chilipasta, så den får en asiatisk tone.

.

superstærk smagsgiver 

Jeg har brugt denne thailandske currypasta til suppen. Du kan købe pastaen i butikker med orientalske varer. Den er god at have på lager og holder sig i en evighed.

Du kan også selv lave chilipastaen, se Henriks hjemmelavede currypasta her.

Hvis du kan lide spidskomnen, så rist 1 spsk spidskommenfrø med fra starten af opskriften.

.

spidskålssuppe a la thai

(4 personer – lille hovedret)

100 g sorte linser eller le puy linser

½ kg små nye kartofler

100 g løg

2 fed hvidløg

ca. 1 tsk rød currypasta

2 spsk olivenolie

evt. 1 spsk spidskommen

250 g champignon

1 spidskål, ca. ½ kg

4 dl kokosmælk

6-8 dl grøntsagsbouillon

evt. en håndfuld friske ærter

tamari, citronsaft

koriander, mynte eller persille

evt. ristet rugbrød

Kog linserne 15 minutter og lad dem stå i vandet til senere. Afdryp dem.

Kog små kartofler ca. 10 minutter og sluk for varmen. Lad kartoflerne mørne i det varme vand – og afdryp dem.

Hak løg og hvidløg. Svits dem sammen med currypastaen i olien, evt. sammen med spidskommen, til løgene er bløde.

Vær forsigtig med chilipastaen. Begynd hellere med for lidt end for meget. Du kan altid tilsætte mere senere.

Skær svampene i mindre stykker og svits dem med et par minutter. Tilsæt lidt citronsaft.

Skær spidskålen i små terninger og kom dem i gryden sammen med linserne, kokosmælken og bouillonen.

Lad suppen simre et par minutter og tilsæt de kogte kartofler. Du kan også komme en håndfuld friske ærter i suppen. Kog suppen endnu et par minutter. Tjek, om linserne er møre.

Smag godt til med citronsaft og tamari – og evt. mere currypasta.

Hak lidt af den valgte krydderurt og rør den i suppen. Drys med resten ved serveringen.

Giv fx ristet rugbrød eller andet brød til suppen.

.

.

Print Friendly, PDF & Email
Share

1 Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.