spidskålssuppe a la thai – ugens suppe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter, frokostretter, supper
.
sommersuppe med spidskål
NU er den nye danske spidskål også fremme, og bortset fra rå som i fx i salater, er kålen også lækker i en suppe.
Jeg har tilsat proteinrige linser til suppen, så den kan spises som en lille hovedret – eller en frokostret. Du kan også tilsætte flere linser og kartofler, hvis suppen skal være meget mættende. Risnudler er også en mulighed.
Ristet rugbrød supplerer proteinerne i kartoflerne.
.
knasende friske kål
Måske er det synd at bruge den friske, nye kål i en varm suppe. Hvis du ikke nænner det, så kan jeg anbefale denne rå spidskålssalat med ferskner:
.
spidskålssalat med ferskner og dild
Opskriften på den nemme og sommerlige salat findes her.
.
med en smag af Thailand
Ingredienserne i suppen er pæredanske, spidskål og små nye kartofler, men suppen er krydret med den stærke røde, thailandske chilipasta, så den får en asiatisk tone.
.
superstærk smagsgiver
Jeg har brugt denne thailandske currypasta til suppen. Du kan købe pastaen i butikker med orientalske varer. Den er god at have på lager og holder sig i en evighed.
Du kan også selv lave chilipastaen, se Henriks hjemmelavede currypasta her.
Hvis du kan lide spidskomnen, så rist 1 spsk spidskommenfrø med fra starten af opskriften.
.
spidskålssuppe a la thai
(4 personer – lille hovedret)
100 g sorte linser eller le puy linser
½ kg små nye kartofler
100 g løg
2 fed hvidløg
ca. 1 tsk rød currypasta
2 spsk olivenolie
evt. 1 spsk spidskommen
250 g champignon
1 spidskål, ca. ½ kg
4 dl kokosmælk
6-8 dl grøntsagsbouillon
evt. en håndfuld friske ærter
tamari, citronsaft
koriander, mynte eller persille
evt. ristet rugbrød
Kog linserne 15 minutter og lad dem stå i vandet til senere. Afdryp dem.
Kog små kartofler ca. 10 minutter og sluk for varmen. Lad kartoflerne mørne i det varme vand – og afdryp dem.
Hak løg og hvidløg. Svits dem sammen med currypastaen i olien, evt. sammen med spidskommen, til løgene er bløde.
Vær forsigtig med chilipastaen. Begynd hellere med for lidt end for meget. Du kan altid tilsætte mere senere.
Skær svampene i mindre stykker og svits dem med et par minutter. Tilsæt lidt citronsaft.
Skær spidskålen i små terninger og kom dem i gryden sammen med linserne, kokosmælken og bouillonen.
Lad suppen simre et par minutter og tilsæt de kogte kartofler. Du kan også komme en håndfuld friske ærter i suppen. Kog suppen endnu et par minutter. Tjek, om linserne er møre.
Smag godt til med citronsaft og tamari – og evt. mere currypasta.
Hak lidt af den valgte krydderurt og rør den i suppen. Drys med resten ved serveringen.
Giv fx ristet rugbrød eller andet brød til suppen.
.
.
1 Kommentar