spicy kokossuppe med tang
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
med hilsen fra Japan
kokossuppe med tang
2 tørrede shiitakesvampe
100 g løg
4 fed hvidløg
3 spsk sesamolie
1-2 tsk thailandsk carrypasta (eller 1 chili)
ca. 6 dl grøntsagsbouillon
2 spsk reven ingefær
200 g kartofler
150 g rosenkål og/eller broccoli
150 g gulerødder
en håndfuld hijikitang – OBS: se nedenfor
100 g røget eller marineret tofu (kan udelades)
2 dl kokosmælk
citronsaft
1 god håndfuld mynteblade
½ dl hakkede jordnødder
Bræk svampene i små stykker. Hak løg og hvidløg og svits dem i olien til de er let gyldne. Tilsæt karrypastaen (eller chilien. Hak den fint – fjern kernerne).
Kom svampe, bouillon og ingefær i gryden. Læg låg på og lad suppen simre 8 minutter.
Skær kartoflerne i små terninger og kog dem med 5 minutter.
Skær rosenkålene i kvarte eller snit spidskålen. Tilsæt det sammen med tangen og kog suppen yderligere et par minutter.
Skær gulerødderne i skiver og tilsæt dem. Kog suppen endnu ca. 4 minutter. Måske skal der tilsættes lidt mere bouillon.
Skær tofuen i små terninger og kom dem i suppen sammen med kokosmælken. Lad suppen koge op og smag til med citronsaft, salt og måske et nip sukker.
Servér suppen portionsvis drysset med mynteblade og hakkede jordnødder.
OBS
Siden jeg har lavet opskriften advarer Fødevarestyrelsen mod at spise hijikitang, da det indeholder arsen, der kan fremkalde kræft. Brug evt. i stedet arametang.
arametan arsen i tang chili currypasta hijikitang ingefær jordnødder kokosmælk mynte rosenkål shiitakesvampe spicy kokossuppe spidskål tang tofu