solgylden sommersuppe m. persilleolie
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
solgylden sommersuppe m. persilleolie
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
50 g skalotteløg
2 spsk olivenolie
200 g gulerødder
300 g kartofler
2 friske majskolber (eller samme mængde frosne kerner)
2 tsk gurkemeje
ca. 8 dl grøntsagsbouillon
1 økologisk citron
persilleolie:
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
2 spsk finthakket persille
Hak løgene og svits dem i olien et par minutter.
Skær gulerødder og kartofler i små terninger. Skær kernerne af majskolberne (gem ½ dl).
Kom grøntsagerne i gryden, tilsæt gurkemejen og hæld bouillonen ved.
Læg låg på gryden og lad suppen simre 15 minutter.
Purér suppen i blenderen og hæld den tilbage i gryden. Smag godt til med salt, peber og reven citronskal og -saft. Varm suppen igennem – eller servér den kold.
Rør olien med presset hvidløg og hakket persille. Tilsæt et drys salt.
Servér suppen portionsvis med persilleolien på toppen. Drys med resten af majskernerne.