Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

torsdag

22

august 2013

0

KOMMENTARER

solgylden sommersuppe m. persilleolie

Skrevet af , Posted in supper

solgylden sommersuppe m. persilleolie

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

50 g skalotteløg

2 spsk olivenolie

200 g gulerødder

300 g kartofler

2 friske majskolber (eller samme mængde frosne kerner)

2 tsk gurkemeje

ca. 8 dl grøntsagsbouillon

1 økologisk citron

 

persilleolie:

2 spsk olivenolie

1 fed hvidløg

2 spsk finthakket persille

 

Hak løgene og svits dem i olien et par minutter.

Skær gulerødder og kartofler i små terninger. Skær kernerne af majskolberne (gem ½ dl).

Kom grøntsagerne i gryden, tilsæt gurkemejen og hæld bouillonen ved.

Læg låg på gryden og lad suppen simre 15 minutter.

Purér suppen i blenderen og hæld den tilbage i gryden. Smag godt til med salt, peber og reven citronskal og -saft. Varm suppen igennem – eller servér den kold.

Rør olien med presset hvidløg og hakket persille. Tilsæt et drys salt.

Servér suppen portionsvis med persilleolien på toppen. Drys med resten af majskernerne.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.