små blomkålspateer
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter, frokostretter
små blomkålspateer
___________________________________________________________________________________________________________________________________
200 g blomkål
2 fed hvidløg
2 æg
ca. 1 dl rasp
evt. fløde eller sojafløde
1 spsk nigellafrø
spinat- eller ramsløgblade
Del blomkålen i små buketter. Hak hvidløgene.
Pisk æggene sammen med rasp og lad det stå 5 minutter. Hvis blandingen bliver for fast, kan det tilsættes lidt fløde eller sojamælk.
Rør blomkål, hvidløg og nigellafrø i æggemassen. Tilsæt et drys salt og peber.
Pateerne skal bages i små ovnfaste forme med en diameter på ca. 8 cm. Smør lidt olie i formene og læg de grønne blade i bunden og op ad siderne.
Fordel blomkålen i formene og bag de små pateer i en 180 grader varm ovn ca. 25 minutter.