saltbagte nye kartofler m vilde ris og ærtepuré
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
bag de nye kartofler
De saltbagte kartofler er her serveret med vilde ris. Men de kan naturligvis spises til mange andre ting som frikadeller, postejer, gratiner, bønner, linser etc.
det er også ærtetid
En puré af nye danske ærter passer fint til kartofler og ris. Drys evt. kartoflerne med ærteskud.
Aspargesene synger på allersidste vers, men kan du endnu finde nogen, passer de også perfekt til retten.
saltbagte nye kartofler m vilde ris og ærtepuré
700 g nye kartofler
groft salt
200 g vilde ris eller sorte ris
400 g asparges
2 spsk friske timianblade
friske ærteskud eller en krydderurt
Læg et stort stykke bagepapir på en bageplade. Bred et tyndt lag groft salt ud på papiret og sæt kartoflerne i saltet. Luk papiret tæt sammen og sæt pladen i en 200 grader varm ovn.
Det er vigtigt, at laget af salt ikke er for tykt. Kartoflerne bliver så nemt FOR salte.
Bag kartoflerne 15-20 minutter. Stik i kartoflerne undervejs og mærk, når de er møre.
Kog imens risene. Kog vilde ris i dobbelt mængde vand 40-50 minutter. Hvis du synes, det er for meget energi at bruge, så vælg sorte ris. De koges også i dobbelt mængde vand men kun 20-25 minutter.
Lav .
Skræl hvide asparges og kog dem 2-3 minutter i vand med et drys sukker. Afdryp aspargesene.
Rør timianbladene i de kogte ris og smag til med salt og peber.
Læg risene på et fad og arrangér kartofler og asparges ovenpå. Pynt med ærtespirer og servér ærtepureen til separat.