salat af røde ris m broccoli og jordnøddedressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
lækker salat m broccoli og jordnøddedressing
salat af røde ris m broccoli og jordnøddedressing
125 g røde ris
200 g broccoli
evt. 1 stilk bladselleri
50 g jordnødder
dressing:
3 spsk fintmalet jordnøddesmør
5-6 spsk varmt vand
4 spsk jordnøddeolie
2 fed presset hvidløg
2 spsk limesaft
ca. 2 spsk tamari (soja)
Kog risene i dobbelt mængde vand tilsat et lille drys salt, 20-25 minutter.
Afkøl risen.
Del broccolien i små buketter. Skær stokken i små terninger. Overhæld broccolien med kogende vand. Lad den blot skifte farve til klar grøn og adryp dem. Snit bladsellerien.
Bland ris, broccoli, bladselleri og jordnødder.
Rør jordnøddesmørret lindt med varmt vand. Tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen og smag godt til med limesaft, peber og tamari.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt.