salat af perlebyg, bønner og broccoli
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
proteinrig salat
salat af perlebyg, bønner og broccoli
1 dl tørrede tranebær
150 g perlebyg eller perlespelt
250 g broccoli
4 dl kogte brune bønner eller kidneybønner (evt. 1 dåse bønner)
1/2 dl sesamfrø
dressing:
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 fed knust hvidløg
2 tsk stødt spidskommen
Sæt tranebærrene i blød en halv times tid.
Kog kornene i dobbelt mængde vand ca. 20 minutter. Tyg på et par korn for at mærke, om de er møre. Hæld evt. overskydende vand ud og afkøl kornene.
Del broccolien i små buketter. Skær stokken i terninger. Læg broccolien i kogende vand 1 minut og afdryp den (du kan også bruge brocollien rå).
Bland broccolien, afdryppede tranebær, kogte frø og bønner samt sesamfrø.
Rør dressingen sammen og smag den til med salt, peber og spidskommen. Hæld den over salaten og vend rundt.