Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

torsdag

9

oktober 2014

0

KOMMENTARER

salat af grillet peberfrugt, bladselleri og dukkah

Skrevet af , Posted in salater

salat med smag af Mellemøsten

grillet-peber-salat-1

grillet eller frisk peber

Hvis du ikke i forvejen har ovnen tændt, kan du undlade at grille peberfrugterne. Jeg synes flåede peberfrugter smager bedre end friske, men du kan sagtens bruge de friske.

 

peberfrugt-rc3b8d

grillet-peber-salat

dukkah – nøddedrys fra Mellemøsten

er en blanding af ristede mandler, nødder, sesamfrø og evt. andre frø/kerner samt krydderurter og krydderier. Dukkah stammer fra Mellemøsten, og du kan vælge de nødder/mandler/frø, du har lyst til.

Dette nøddedrys er lækkert at drysse på supper og salater. Eller brug det som i Mellemøsten: servér dukkah som appetizer sammen med et godt stykke brød og en skål olivenolie. Dyp først brødet i olien og derefter i nøddeblandingen. Det vækker altid glæde!

Se opskrift på dukkah her.

 

dukkah-korr1 mandler-kvc3a6rnede

salat af grillet peberfrugt, bladselleri og dukkah

2 røde peberfrugter

4 stilke bladselleri

1 forårsløg

grønne salatblade, fx romainesalat

5 spsk dukkah (kan erstattes af hakkede valnødder og sesamfrø)

frisk koriander

dressing:

4 spsk olivenolie

1 økologisk citron

1-2 tsk dijonsennep

 

1 portion dukkah

 

Læg peberfrugterne under grillen og grill dem, til de er mørke, og skindet bobler op. Se her om grillning af peberfrugter.

Skær peberfrugterne i små terninger. Snit bladsellerien. Skær løget i meget tynde ringe. Snit salaten i smalle strimler. Bland alle grøntsagerne.

Lav en portion dukkah og tilsæt 5 spsk til salaten. Tilsæt også koriander efter smag.

Rør olien sammen med 2-3 spsk citronsaft, 1-2 tsk reven citronskal og sennep. Tilsæt 2 spsk vand og smag til med sennep, salt og peber. Måske skal der også tilsættes et nip sukker.

Hæld dressingen over salaten lige inden serveringen og vend rundt.

 

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.