salat af grillet peberfrugt, bladselleri og dukkah
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
salat med smag af Mellemøsten
grillet eller frisk peber
Hvis du ikke i forvejen har ovnen tændt, kan du undlade at grille peberfrugterne. Jeg synes flåede peberfrugter smager bedre end friske, men du kan sagtens bruge de friske.
dukkah – nøddedrys fra Mellemøsten
er en blanding af ristede mandler, nødder, sesamfrø og evt. andre frø/kerner samt krydderurter og krydderier. Dukkah stammer fra Mellemøsten, og du kan vælge de nødder/mandler/frø, du har lyst til.
Dette nøddedrys er lækkert at drysse på supper og salater. Eller brug det som i Mellemøsten: servér dukkah som appetizer sammen med et godt stykke brød og en skål olivenolie. Dyp først brødet i olien og derefter i nøddeblandingen. Det vækker altid glæde!
Se opskrift på dukkah her.
salat af grillet peberfrugt, bladselleri og dukkah
2 røde peberfrugter
4 stilke bladselleri
1 forårsløg
grønne salatblade, fx romainesalat
5 spsk dukkah (kan erstattes af hakkede valnødder og sesamfrø)
frisk koriander
dressing:
4 spsk olivenolie
1 økologisk citron
1-2 tsk dijonsennep
1 portion dukkah
Læg peberfrugterne under grillen og grill dem, til de er mørke, og skindet bobler op. Se her om grillning af peberfrugter.
Skær peberfrugterne i små terninger. Snit bladsellerien. Skær løget i meget tynde ringe. Snit salaten i smalle strimler. Bland alle grøntsagerne.
Lav en portion dukkah og tilsæt 5 spsk til salaten. Tilsæt også koriander efter smag.
Rør olien sammen med 2-3 spsk citronsaft, 1-2 tsk reven citronskal og sennep. Tilsæt 2 spsk vand og smag til med sennep, salt og peber. Måske skal der også tilsættes et nip sukker.
Hæld dressingen over salaten lige inden serveringen og vend rundt.