rød og krydret salat til julemiddagen
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in julemad, salater
.
salaten til jul skal være rød
Her er en rød og julet salat til alle dem, der ikke vil servere kogt rødkål juleaften.
Salaten er frisk og julekrydret, og den kan laves med enten den klassiske rødkål eller den røde spidskål.
.
salaten til årets paté
Du kan fx servere salaten til dette års julepaté med rosmarin.
.
rød og julet salat
(4 personer)
25 g solsikkefrø
1/2 lille rødkål eller rød spidskål
4 stilke bladselleri
1 granatæble
25 g gojibær eller 50 g rosiner
dressing:
4 spsk valnøde- eller olivenolie
2 spsk frugteddike eller citronsaft
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødte nelliker
1/2-1 tsk stødte kardemommefrø
ahornsirup
salt, friskkværnet peber
.
Rist solsikkefrøene gyldne på en tør pande. Sæt dem til side.
Snit kålen meget fint. Brug gerne et mandolinjern. Skær bladsellerien i tynde skiver.
Del granatæblet og tag kernerne ud. Det gøres bedst ved at lægge en halvdel ad gangen ned i en plasticpose og banke på skallen med en grydeske. Så undgår du saft i hele køkkenet!
Rør olie og eddike sammen og smag til med krydderierne, sirup, salt og peber. Tilsæt evt. saft fra granatæblet.
Bland grøntsagerne med de ristede frø og gojibær eller rosiner.
Hæld dressingen over salaten og vend godt rundt.
.