krydret tomatsuppe med kokos og koriander
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
krydret tomatsuppe med kokos og ramsløg
___________________________________________________________________________________________________________________________________________
godt 1 spsk korianderfrø
godt 1 spsk spidskommenfrø
godt 1 spsk nigellafrø
ca. 1 tsk chiliflager (eller 1 frisk, hakket chili)
100 g løg
2 spsk rapsolie
½ kg tomater (evt. fra dåse)
80 g frisk kokos
ca. 1 l grøntsagsbouillon
frisk koriander eller (i sæsonen) ramsløg
Rist de tre slags frø på en tør pande, til de begynder at dufte. Hæld dem i en morter og knus dem sammen med chiliflagerne.
Hak løgene og svits dem i olien, til de er klare.
Hak tomaterne og tilsæt dem sammen med krydderierne. Gem ca. 1 spsk af de stødte krydderier til at drysse på suppen.
Riv det meste af kokosen groft og kom den i gryden sammen med 8 dl bouillon.
Kog suppen under låg ca. 10 minutter.
Du kan servere suppen som den er – eller du kan purere den.
Smag suppen til med salt og sukker.
Servér suppen drysset med resten af krydderierne og snittede ramsløg og/eller koriander.
I Indien, hvor suppen stammer fra, serverer man også hakket æg på toppen af suppen.