grønne og hvide asparges med friske ærter og birkesdressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
sprøde stængler og friske ærter i salaten
Både hvide og grønne asparges er lækre som salat. Denne enkle “melange” af hvide og grønne asparges med friske ærter, radiser og skalotteløg serveres med en birkesdressing.
Aspargesene er knasende friske, og salaten kan nydes enten som forret eller som tilbehør. Spis gerne et stykke godt hjemmebagt brød til, fx quinoabrød bagt af æltefri dej.
grønne og hvide asparges med friske ærter og birkesdressing
250 g hvide asparges
250 g grønne asparges
1 lille skalotteløg
150 g ærter i bælg
100 g radiser
dressing:
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 fed knust hvidløg
2 spsk birkes (kan erstattes af en krydderurt)
et lille nip tørret chili (kan udelades)
Skræl de hvide asparges. Skræl også de grønne nederst på stilken, hvis den er lidt træet. Skær enderne af begge slags asparges.
Skær tynde asparges igennem en enkelt gang på langs. Skær tykke asparges i et par strimler på langs eller i kvarte.
Skær skalotteløget i skiver.
Bring en gryde vand og et par teskefulde sukker i kog. Læg asparges og løg i vandet og sluk straks for varmen. Lad grøntsagerne være i vandet ca. 1 minut, hæld dem i en sigte og overbrus med koldt vand.
Afdryp grøntsagerne og arrangér dem på et fad.
Bælg de fleste af ærterne og drys dem på. Bevar evt. nogle hele ærtebælge som pynt.
Høvl radiserne i ganske tynde skiver på langs og drys dem på salaten.
Rør dressingen sammen. Hvis du ikke lige har birkes på hylden, så vælg en finthakket krydderurt i stedet, fx basilikum, timian eller oregano. Smag dressingen godt til med salt, peber og et nip sukker.
Dryp dressingen over salaten lige inden serveringen.
Servér et godt stykke brød til, fx æltefrit quinoabrød.
Hvis du vil printe opskriften ud, så klik på save/share nedenfor. Her kan du trykke på “print friendly” og printe ud uden billederne.