grillet spidskål m glaserede løg og pistaciedressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
grillet spidskål m glaserede løg og pistaciedressing
Denne ret er såre simpel og nem at lave. Men det rigtig skønne er, at den har en vidunderlig kompleksitet af forskellige smagsnuancer, der balancerer mellem sødt, salt og syre.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
4 store, nye løg m. top – røde eller gule
4 ”banan”skalotteløg
olivenolie
ahornsirup
1 stort spidskålshoved
pistaciedressing:
1 økologisk citron
1 dl olivenolie
50 g pistacienødder
en håndfuld basilikumblade
Skær de store løg i fire dele. Bevar toppene. Del skalotteløgene i to.
Tag evt. et lag eller to af løgene og bag dem sammen med løgene.
Rør 3 spsk olivenolie med 3 spsk ahornsirup og pensl løg og løgskaller med blandingen. Læg dem i en bageform. Sæt formen i en 200 grader varm ovn og bag løgene 10 minutter. Vend evt. løgene og pensl dem igen. Lad dem stå i ovnen endnu 5-6 minutter. Løgene skal være brune men må ikke blive brændte.
Skær spidskålen i 8 skiver eller i kvarte. Sørg så vidt muligt for at stykkerne hænger sammen. Læg dem på en smurt bageplade.
Pensl spidskålen med rigeligt olie og drys med salt og peber.
Tag løgene ud af ovnen og tænd for grillen. Grill kålen til den er gylden og vend den.
Pens den anden side med olie og grill kålen, indtil den er let gylden også på denne side.
Høvl strimler af det gule af citronen.
Rør 1 dl olivenolie sammen med saften af ca. ½ citron. Del nødderne og bland dem i sammen med citronstrimlerne og revne basilikumblade. Smag godt til med salt og peber – og evt. mere citronsaft.
Servér kålen portionsvis med løgene og skallerne på toppen. Dryp med pistaciedressingen.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
flere retter med grillet spidskål
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________