syltede citroner
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
Skyl det antal økologiske citroner, du ønsker at sylte. Skold et henkogningsglas og læg citronerne i. Du kan evt. skære citronerne i kvarte først – gerne sådan at de stadig hænger sammen i toppen.
Læg evt. en stængel kanel i glasset og drys 3-5 spsk salt på. Hæld kogende vand på, så frugterne er dækket. Læg noget tungt øverst, så frugterne forbliver under vand. Hæld lidt olivenolie på toppen og luk glasset.
Lad glasset stå i køkkenet og nyd synet af de smukke frugter, indtil de er spise”modne” efter 3-4 uger. Væden kan du evt. bruge i salatdressinger.
En af bloggens læsere, Henrik, fortæller, at han foruden kanel også kommer en chili og et laurbærblad i glasset med citroner.
Og så synes Henrik, at citronerne bliver allerbedst, hvis man lader dem stå 3-4 måneder. Det er jeg enig i, men det er svært at vente så længe! – og de kan sagtens spises tidligere.