Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

lørdag

11

oktober 2014

0

KOMMENTARER

filotærte m asparges og squash

Skrevet af , Posted in hovedretter

 

Du kan bruge enten grønne eller hvide asparges til tærten – eller en blanding.

 

midsommertærte med filodej, asparges og squash

filotærte m asparges3

 

filodej

er tynd, tynd dej af hvedemel og vand. Dejen bruges især i det græske og tyrkiske køkken.

Tidligere har jeg købt frossen filodej i ruller, men den var virkelig svær at håndtere. Nu har både Irma og COOPs butikker filodej i store ark, se pakningen nedenfor. Den dej er supernem at have med at gøre.

 

filodej

filotærte m asparges

250 g grønne asparges

400 g squash

olivenolie

3 ark filodej (ca. 30 x 35 cm)

ca. 4 spsk mandelmel (kan erstattes af rasp)

1 ½ dl yoghurt

75 g blåskimmelost eller smørbar gedeost

3 store æg eller 4 små

en håndfuld krydderurter: oregano, timian, basilikum etc.

 

Skræl evt. det nederste af de grønne asparges, hvis skallen er hård (skræl hvide asparges). Skær squashen i skiver.

Læg grøntsagerne i en bageform og drys med lidt salt og peber. Vend dem i et par spsk olivenolie.

 

asparges og squash

 

Læg det første ark filodej i en bageform, ca. 24 x 28 cm, beklædt med bagepapir. Pensl dejen med olie og drys med lidt mandelmel eller rasp. Læg de to næste lag ovenpå på samme måde.

Sæt de to forme i en 180 grader varm ovn. Sæt filodejen på den øverste rist og grøntsagerne på den nederste. Tag filodejen ud af ovnen efter ca. 5 minutter. Bag grøntsagerne endnu 5 minutter.

Rør imens yoghurten med den valgte ost og pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt et drys salt og peber samt krydderurterne (gem lidt til pynt).

Læg halvdelen af grøntsagerne i den forbagte tærtedej og hæld æggemassen over. Fordel resten af grøntsagerne øverst og sæt tærten i ovnen igen.

Bag tærten gylden, ca. 25 minutter.

Servér en kartoffelsalat til tærten.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.