Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

10

december 2019

0

KOMMENTARER

festlige tarteletter – luk op for låge nr. 10 i julekalenderen

Skrevet af , Posted in festmad, frokostretter, julemad

.

de gamle klassikere skal nydes i julen

Mens vi venter på en romantisk hvid jul og strider os gennem regn og storm, kan vi passende hygge os indendørs med at bage tarteletter. Disse glutenfrie skaller kan nemlig nemt holde sig i en lufttæt kagedåse indtil jul.

Tarteletter hører til mormor-maden. De gode gamle retter har fået en renaissance, og det er forståeligt, for nogle af dem er virkelig god og velsmagende mad. Andet er tungt og helt ude af trit med tiden.

Tarteletter er i den lettere ende af de gamle klassikere og er egnet som forret eller som frokostret.

Der er frit slag med hensyn til fyldet i tarteletterne. Man vælger det, man holder allermest af. Hvis du vil følge årstiden, kan disse tarteletter med karamelliserede skalotteløg og cashewcreme anbefales. De kan evt. udbygges med rosenkål, så du simpelt hen laver et fyld som i den varme salat nedenfor: karamelliserede rosenkål og skalotteløg.

.

karamelliserede rosenkål og skalotteløg

Se opskriften på de karamelliserede rosenkål og skalotteløg her.

.

sprøde tarteletskaller

Disse tarteletskaller er hjemmebagte og sprøde (og glutenfrie). Men vil du komme nemmere om ved bagningen, kan du bruge færdigkøbt frossen butterdej. Hvis du vælger den udvej, har du en virkelig hurtig og lækker forret/frokostret til julebordet.

Se opskriften på tarteletterne her.

.

fyld tarteletterne efter årstiden

Disse tarteletter er lidt anderledes end dem ovenfor men stadig glutenfrie. De er “skabt” til en pinsefrokost, og derfor er der brugt asparges og ramsløg som fyld.

Se opskriften her.

Du kan sagtens følge grundopskriften og erstatte ramsløgene med spinatblade eller andre grønne blade, fx finthakket grønkål. Og aspargesene kan du bytte ud med stykker af kogte skorzonerrødder, som også passer fint sammen med mandler og svampe.

.

.

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.