coleslaw
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
coleslaw
Coleslaw er en klassisk salat med fintstrimlet hvidkål (eller spidskål).
Det siges, at det var hollænderne, der tog salaten med til Amerika, da de emigrerede til det nye land i forrige århundrede. Hvordan det end forholder sig, er coleslaw i dag en af de mest populære salater i U.S.A.
Der findes mange opskrifter på coleslaw. Denne her er min egen tolkning tilsat rosiner og solsikkekerner.
Du kan også tilsætte hakkede peberfrugter og/eller snittet bladselleri.
1 dl solsikkekerner
200 g gulerødder
ca. 1/2 l fintsnittet hvidkål eller spidskål
1 dl rosiner
1 bdt persille eller purløg
dressing
5 spsk olivenolie (eller 1/2-1 dl mayonnaise)
2-3 spsk citronsaft
sennep
Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande.
Riv gulerødderne groft. Bland gulerødder og hvidkål med rosiner og kerner.
Rør en dressing af enten olivenolie eller mayonnaise. Smag til med salt, peber, citronsaft og sennep.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Drys med klippet grønt.
.