Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

onsdag

21

august 2013

0

KOMMENTARER

coleslaw

Skrevet af , Posted in salater

coleslaw


Coleslaw er en klassisk salat med fintstrimlet hvidkål (eller spidskål).

Det siges, at det var hollænderne, der tog salaten med til Amerika, da de emigrerede til det nye land i forrige århundrede. Hvordan det end forholder sig, er coleslaw i dag en af de mest populære salater i U.S.A.

Der findes mange opskrifter på coleslaw. Denne her er min egen tolkning tilsat rosiner og solsikkekerner.

Du kan også tilsætte hakkede peberfrugter og/eller snittet bladselleri.

 

1 dl solsikkekerner

200 g gulerødder

ca. 1/2 l fintsnittet hvidkål eller spidskål

1 dl rosiner

1 bdt persille eller purløg

dressing

5 spsk olivenolie (eller 1/2-1 dl mayonnaise)

2-3 spsk citronsaft

sennep

 

Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande.

Riv gulerødderne groft. Bland gulerødder og hvidkål med rosiner og kerner.

Rør en dressing af enten olivenolie eller mayonnaise. Smag til med salt, peber, citronsaft og sennep.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Drys med klippet grønt.

.

 

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.