burgerbøffer af aubergine
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter, hovedretter
burgere der batter
Aubergine giver en dejlig konsistens til en burgerbøf. Men aubergine smager ikke af så meget i sig selv. Derfor skal farsen smages godt til med krydderurter og tamari. Du kan også tilsætte en smule chili.
.
burgerbøffer af aubergine
100 g løg
4 fed hvidløg
4 spsk kokos- eller olivenolie
400 g auberginer
2 spsk citronsaft
4 spsk frisk snittet salvie eller 1 spsk tørret salvie, merian, oregano eller timian
100 g majskerner
1 spsk loppefrøskaller (Husk)
1/2 dl havre-, kokos-, soja- eller anden plantefløde
100 g havregryn, evt. glutenfri
2 spsk kikærte- eller sojamel
2 spsk tamari
topping:
skiver af mangofrugt
stærk chutney
frisk koriander
Hak løg og hvidløg og svits dem i 2 spsk olie, til de er bløde.
Skær auberginen i små terninger og kom dem på panden. Tilsæt endnu et par spsk olie og svits auberginerne gyldne ved rask varme.
Tilsæt citronsaft og den valgte krydderurt sammen med et drys salt og peber.
Purér blandingen i køkkenmaskinen eller brug en stavblender. Tilsæt majskernerne.
Pisk loppefrøskallerne ud i fløden. Pisk et minuts tid. Rør det i farsen sammen med havregryn og mel. Smag godt til med tamari og peber.
Lad farsen hvile en halv times tid og vurdér derefter konsistensen. Hvis farsen er for lind, så tilsæt flere havregryn. Hvis den er for fast, så rør mere fløde i.
Form med melede hænder 5-6 burgerbøffer og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Pensl overfladen med lidt olivenolie.
Bag bøfferne i en 200 grader varm ovn 15 minutter. Vend bøfferne og bag dem endnu 10-15 minutter, til de er gyldne på overfladen.
Afkøl bøfferne, inden de lægges i en burger. Jeg har her brugt boller bagt af æltefri hvededej, men en rugbrødsburger eller muffin vil faktisk være mere passende og er meget sundere.
Bøfferne kan naturligvis også serveres varme som aftensmad med bløde løg, sovs og kartofler. Så sødt som i gamle dage …
burger”topping”
Som “topping” kan du bruge utallige ting som grillet, flået peberfrugt, mild chili, ristede svampe, avocado, guacamole, syltede agurker, løgringe, tomat- og agurkeskiver, salatblade etc.
Jeg har her valgt skiver af mangofrugt og en dejlig stærk chutney af rabarber og sultanarosiner.
Du kan smøre de to stykker burgerbolle med jordnøddesmør, mandelsmør, hummus, (vegansk) mayonnaise etc.
Mmmm… God burger! Min var uden tamari (glemte at rører det i!) men med spidskommen og tørrede urter. I bollen havde jeg rucola nederst, aubergineburgeren ovenpå toppet med hvidløgsstegte gulerødder og grønne bønner og til sidst bollen med barbequesauce. Serveret med salat af fintsnittet hvidkål blandet med jordbær og blåbær og din ahornssirups dressing. Wohoo! Smagseksplosion 😛 Elsker din blog og alle dine dejlig opskrifter Kirsten. Tak.
Hold da op, Grith! Sikken fantastisk fantasi. Det lyder forrygende. Det må vi vist alle sammen prøve.
Det er dejligt at høre, at du kan lide mine opskrifter, men du kan nu også selv, kan jeg læse. Keep it up!
Kh Kirsten
Hej Kirsten!
Jeg kan læse, at du kommer husk/loppefrøskaller i bøfferne. Jeg frygter (ud fra dårlig erfaring fra andre retter), at det giver en slimet konsistens…Hvad er din erfaring med det?
Venlig hilsen
Trine
Hi igen Trine,
Jeg er enig med dig. HUSK kan gøre den færdige ret lidt “slimet”. Jeg synes dog, at det er O.K. i burgerbøfferne. Men du kan godt udelade det.
Kh Kirsten