tapenade med ramsløg
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter, tilbehør
.
grønt-i-grønt – oliventapenade med ramsløg
Tapenade er finthakkede eller purerede oliven smagt til med kapers. Dippet eller pureen stammer fra Provence og spises især som en lille hors d´æuvre sammen med andre små retter – eller til at smøre på brød.
Den lækre puré fik mig på endnu en idé til at nyde de mange ramsløg, der kan plukkes kvit og frit i naturen lige nu: gratis C-vitaminer i mængder. Hvis man har mulighed for at samle ubegrænset af de grønne blade, kan det knibe med at finde nye anvendelsesmuligheder. Selvfølgelig er bladene en gevinst i enhver salatskål, men det er også sjovt at anvende dem på andre måder.
Jeg har her optimeret den klassiske olivenpuré med de supersunde blade.
Du kan nyde tapenaden til mange formål, fx som dip til rå grøntsagsstave eller chips og brød som lavash. Tapenade kan også bruges som “sovs” til asparges eller andre grøntsager. Og som sagt til at smøre på brød: allerhelst tynde skiver ristet surdejsbrød.
.
tapenade med ramsløg
50 g ramsløg
100 g grønne oliven uden sten
2 spsk kapers
evt. 1-2 fed hvidløg
3-4 spsk olivenolie
1 økologisk citron
salt, friskkværnet peber
Snit ramsløgbladene og blend dem sammen med oliven og kapers. Brug en food processor eller en stavblender.
Hvis du vil have mere hvidløgssmag end ramsløgene kan levere, så tilsæt presset hvidløg efter smag.
Tilsæt olie, 2-3 tsk reven citronskal og 1-2 spsk citronsaft.
Smag tapenaden til med salt og friskkværnet peber.
.