sandwichbrød og rødbedesandwich
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in brød, frokostretter
sandwichbrød og rødbedesandwich
groft sandwichbrød
½ tsk gær
3 dl lunkent vand
1 spsk eddike
2 tsk salt
½ tsk råsukker
300 g fuldkornshvedemel
ca. 300 g hvedemel, tipo 00
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt eddike, salt, sukker og fuldkornsmel.
Tilsæt tipo-melet lidt ad gangen, indtil du kan ælte dejen. Den skal være blød, men dog sådan at du kan ælte den grundigt.
Lad dejen hæve tildækket et par timer.
Ælt dejen igennem igen og læg den i en bageform.
Lad dejen hæve endnu en halv times tid og sæt brødet i en 225 grader varm ovn.
Bag brødet 10 minutter og skru herefter ned til 190 grader.
Bag brødet færdigt, endnu ca. 20 minutter.
tip
• sandwichbrødet kan fryses
rødbedesandwich (1 stk.)
1 lille rødbede
1/2 sødt æble
2 skiver groft sandwichbrød, se ovenfor
4-6 skiver blød gedeost fra rulle
en god håndfuld brøndkarse
Kog rødbeden mør, 20-30 minutter. Afkøl og flå den. Skær rødbeden og æblet i skiver.
Smør brødskiverne med osten og læg rødbede og æble i lag på den ene skive. Fordel brøndkarse mellem lagene og drys med lidt salt og peber.
Læg den anden brødskive øverst og pres sandwichen lidt sammen.