Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

23

august 2013

0

KOMMENTARER

rosenkålssuppe med rosenpeber og chili

Skrevet af , Posted in supper

suppe med “rosen”knopper

rosenkålssuppe med rosenpeber og chili 

100 g løg

4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

ca. 8 dl grøntsagsbouillon

450 g rosenkål

250 g kartofler

1-2 røde chili

rosenpeber

1-2 dl sojafløde

citronsaft

 rosenkål

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.

Hæld bouillonen i gryden og bring den i kog.

Rens rosenkålene og tag forsigtigt 10-12 blade af. Læg dem i den kogende bouillon 30 sekunder og tag bladene op. Sæt dem til side.

Skær kartoflerne i små terninger. Skær rosenkålene i kvarte og kom dem i gryden sammen med en hel chili og ca. 20 peberkorn. Læg låg på gryden og lad suppen simre 10-12 minutter.

Tag chilien op og purér suppen i blenderen. Hæld den tilbage i gryden og tilsæt sojafløden og evt. mere bouillon, hvis suppen er for tyk.

Smag godt til med salt, friskkværnet peber og citronsaft. Måske skal der lidt mere frisk, hakket chili i. Det er en smagssag!

Servér suppen portionsvis. Sæt lidt fløde på suppen med en ske og læg et par af de blancherede kålblade på sammen med lidt knust rosenpeber.



Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.