rosenkålssuppe med rosenpeber og chili
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
suppe med “rosen”knopper
rosenkålssuppe med rosenpeber og chili
100 g løg
4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
ca. 8 dl grøntsagsbouillon
450 g rosenkål
250 g kartofler
1-2 røde chili
rosenpeber
1-2 dl sojafløde
citronsaft
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.
Hæld bouillonen i gryden og bring den i kog.
Rens rosenkålene og tag forsigtigt 10-12 blade af. Læg dem i den kogende bouillon 30 sekunder og tag bladene op. Sæt dem til side.
Skær kartoflerne i små terninger. Skær rosenkålene i kvarte og kom dem i gryden sammen med en hel chili og ca. 20 peberkorn. Læg låg på gryden og lad suppen simre 10-12 minutter.
Tag chilien op og purér suppen i blenderen. Hæld den tilbage i gryden og tilsæt sojafløden og evt. mere bouillon, hvis suppen er for tyk.
Smag godt til med salt, friskkværnet peber og citronsaft. Måske skal der lidt mere frisk, hakket chili i. Det er en smagssag!
Servér suppen portionsvis. Sæt lidt fløde på suppen med en ske og læg et par af de blancherede kålblade på sammen med lidt knust rosenpeber.