parmigiana di melanzane
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
_________________________________________________________________________________________________________________________________________
melanzane
hedder auberginen på italiensk, og vi kan næsten ikke snakke om auberginer uden at nævne klassikeren over alle klassikere, når det gælder aubergineretter, nemlig
parmigiana di melanzane
som er bagte auberginer i fad lagt sammen med tomatsovs og mozzarellaost.
Skær 2-3 auberginer i tynde skiver på langs og grill dem som beskrevet under grillede auberginer.
Lav en tomatsovs: svits et stort hakket løg og 4 fed hvidløg i en gryde. Hæld en dåse hakkede tomater i gryden (eller 6 store friske tomater i terninger). Tilsæt et drys salt, peber og sukker. Lad sovsen simre under låg 10-15 minutter. Ttilsæt en håndfuld revne basilikumblade og smag til.
Skær 200 g mozzarellaost i skiver. Læg retten sammen i et ovnfast fad: først aubergineskiver, derover sovs og ovenpå ost. Fortsæt til alle ingredienser er brugt op. Læg et lag mozzarella øverst og slut af med 50 g reven parmesanost.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og bag melanzanen ca. 20 minutter.