krydret gulerodsdip m. granatæblekerner
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
.
krydret gulerodsdip m. granatæblekerner
300 g gulerødder
1-2 tsk harissa
1-2 spsk sojafløde eller tyk kokosmælk
1-2 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
1 granatæble
Skær gulerødderne i små terninger. Kom dem i kogende vand og lad dem simre 5 minutter – eller endnu bedre: læg dem på en kogerist, så de kun dampes. Lad dem blive møre.
Afdryp gulerødderne og blend dem med 1 tsk harissa, sojafløde eller kokosmælk, citronsaft, olivenolie og et drys salt.
Smag dippet godt til med alle ingredienserne.
Del granatæblet og tag forsigtigt kernerne ud. Pas på – saften sprøjter en del. Fjern alle hvide hinder og rør granatæblerne i dippen.
Servér fx de sprøde lavashbrød til dippen.
.
tip
Hvis du ikke har eller kan skaffe harissa (købes på dåse i indvandrerbutikker) så brug i stedet den chilipasta, der bruges i orientalske retter (købes i bøtter i butikker, der sælger orientalske produkter).
Du kan bage guleroden i ovnen i stedet for at dampe den. Det er især en god idé, hvis ovnen alligevel er i gang.
Hvis guleroden bages i stedet for dampes, bliver dippet mere “fast”.
Du kan også helt simpelt smage til med finthakket, frisk chili eller tørrede chiliflager. Det vigtigste er, at dippet er godt krydret.
.