Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

mandag

31

januar 2022

0

KOMMENTARER

græskarsuppe med varme krydderier- slurp, slurp, skøn suppe i sigte

Skrevet af , Posted in forretter, supper

..

mængden af supper er uendelig

Mens vi går og venter på lysere og lunere tider, kan vi lige så godt varme os på lidt suppe – en klassisk, hurtig hverdagsret, du både kan spise til morgenmad, frokost eller aftensmad.

Derfor blev det i weekenden til denne pikant krydrede, solgule suppe lavet af græskar, men du kan også bruge søde kartofler eller gulerødder, evt. halvt af hvert.

Suppen er en dejlig opkvikker i disse stormende vinterdage. Jeg håber, den får den indre sol til at skinne!

.

med krydderier og søde pærer

Kardemomme, stjerneanis, kanel og cayennepeber giver kant til suppen, der får mildhed fra søde pærer og appelsinsaft.

Spis et godt stykke brød til. Det kan fx være ciabattaboller bagt af æltefri dej. Så har du lynhurtigt lækkert hjemmebag.

Hvis du gør portionen tørre og tilsætter terninger af tofu eller kogte bønner, kikærter eller linser, kan suppen sagtens udgøre en hovedret, ikke mindst hvis der spises brød til.

.

græskarsuppe med varme krydderier og koriander

(4 personer)

4-5 kardemommekapsler eller 1 tsk stødt kardemomme

4-5 stjerneanis eller 1 tsk stødt stjerneanis

100 g renset porre

2 spsk oliven- eller kokosolie

200 g kartofler eller søde kartofler

400 g græskar (kan erstattes af gulerødder eller søde kartofler)

5-6 dl grøntsagsbouillon

150 g sød pære

2 tsk kanel

1 økologisk appelsin

1-2 dl plantefløde

et nip cayennepeber

salt, rørsukker

frisk koriander

.

Tag frøene ud af kardemomme- og stjerneanis-kapslerne. Stød dem i en morter.

Snit porren.

Rist krydderierne i en tør gryde, til de dufter. Tilsæt olie og porre. Svits porren, indtil den er blød.

Skær kartofler og græskar (skal ikke skrælles) i små terninger og kom dem i gryden sammen med bouillonen.

Kog suppen under låg 10 minutter.

Skær pæren i terninger og kom dem i suppen sammen med kanel og saften af appelsinen. Tilsæt også 2-3 tsk reven appelsinskal. Samt et nip cayenne. Men pas på! Den er stærk! Du kan evt. vælge chili i stedet.

Sluk for varmen og lad gryden stå på varmen, indtil den er let afkølet. Blend suppen til den er helt pureret.

Tilsæt fløde efter behov. Hvis suppen er meget tyk, kan du også tilsætte mere bouillon.

Smag suppen godt til med salt og sukker, evt. mere appelsinsaft og måske også flere krydderier.

Varm suppen op og servér den portionsvis med lidt fløde og frisk koriander på toppen.

.

.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.