asparges med ramsløg-tapenade og saltede mandler
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter, frokostretter
.
de første asparges er landet
Så kom de endelig: de første – med længsel ventede – hvide asparges. De er ganske vist endnu ikke danske, men der er fine tyske, økologiske asparges i butikkerne nu.
De første asparges og de første nye kartofler er lidt ligesom juleaften for mig. Jeg synes, det er fantastiske delikatesser. Det er Moder Jord, når hun er mest gavmild.
Det betyder, at jeg svælger i asparges lige nu. Hvis stænglerne skal være rigtig lækre, må de kun koges nogle få minutter, så de bevarer deres sprødhed. Og de må gerne koges med lidt sukker i vandet.
Aspargesene kan nydes blot med lidt god olivenolie og friske krydderurter, men du kan også servere ærtepuré eller peberfrugtpuré til – eller tapenade med ramsløg, evt. ramsløgpesto. Ramsløg og asparges er en rigtig lækker kombination. Jeg har her forsynet stænglerne med ramsløgtapenade, ristede mandler, lidt løgkarse og et par forårsblomster.
.
asparges med ramsløg-tapenade og saltede mandler
400 g hvide asparges
1 spsk rørsukker
1/2 portion tapenade, se opskriften her
25 g saltede, ristede mandler
evt. vilde planter som løgkarse, ramsløg, forårsblomster etc.
Hvis du vil servere aspargesene varme, så lav først tapenaden, se opskriften her.
Skær mandlerne i flager og rist dem gyldne på en tør pande.
Skræl aspargesene og læg dem i kogende vand tilsat sukker.
Lad aspargesene koge 2-4 minutter afhængig af tykkelsen. Afdryp dem.
Servér aspargesene på fire tallerkener. Læg tapenade på toppen, drys med mandlerne og pynt evt. med lidt vilde planter og/eller spiselige blomster.
.
tip
Du kan også servere de kogte asparges med en almindelig olie/eddikedressing smagt til med sennep i stedet for tapenaden, eller du kan vælge en anden puré med ramsløg, nemlig peberfrugtpuré.
.
peberfrugtpuré med ramsløg