asparges m radiser, ærter og pestodressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
.
min – næsten – yndlingsret med asparges
De let dampede asparges bliver en helt speciel lækkerbid med pestoen af ramsløg. Radiser, ærter, avocado og dild er også med til at give velsmag til retten.
brug ramsløg i sæsonen
Ramsløgene har heldigvis sæson samtidig med de danske asparges. Jeg har lavet en pesto af ramsløg til denne ret. Men er det slut med ramsløgene, kan du bruge basilikumblade eller andre krydderurter.
asparges m radiser, ærter og pestodressing
400 g asparges
1 bdt radiser
1 avocado
100 g bælgede ærter
1 bdt dild
dressing:
½ dl mayonnaise, evt. vegansk
1 dl yoghurt, evt. sojayoghurt
ca. 1 dl pesto af ramsløg eller basilikum
uuuhhhmmm .. tykke, sprøde danske asparges
Hvide asparges skal skrælles og koges i vand tilsat lidt sukker. Kog endelig ikke stænglerne for meget, blot 2-4 minutter, afhængig af tykkelsen.
Skræl aspargesene, hvis du har valgt de hvide. Kog aspargesene 2-4 minutter afhængig af tykkelsen. Afdryp dem.
Høvl radiserne til papirtynde skiver. Brug gerne et mandolinjern. Læg skiverne i isvand.
Skær avocadoen i så terninger.
Rør mayonnaise og yoghurt sammen med den valgte pesto. Smag godt til med salt og peber. Rør dressingen sammen før du koger aspargesene, hvis du vil servere dem varme.
Arrangér aspargesene på et fad og fordel dressingen tværs over rødderne. Drys med radiser, avocado, ærter og klippet dild.