salat af glaskål m ristede sesamfrø
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
glaskål
er en kål med “antennerne” ude! Den er mild med en knasende struktur. Glaskål kan erstattes af majroer.
en sprød salat
salat af glaskål m ristede sesamfrø
2 glaskål eller majroer
6-8 blomster og blade af tallerkensmækker (kan erstattes af rødbedeblade eller spinat)
evt. 2 grønkålsblade
4 spsk sesamfrø
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
dressing:
2 spsk olivenolie
1 spsk ristet sesamolie
ca. 2 spsk citronsaft
Skær glaskål eller majroer i meget tynde skiver på et mandolinjern. Arrangér skiverne på et fad.
Drys med blomster og grønne blade. Evt. også med bittesmå stykker grønkål.
Rist sesamfrøene gyldne sammen med presset hvidløg i olien. Drys frøene på salaten.
Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber, citronsaft og måske et nip sukker.
Dryp dressingen over salaten.
Hvis du får glaskål til overs, kan du bruge den i en linseret med glaskål og tørrede tomater.