ris med mungbønner og frisk kokoschutney
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
ris med mungbønner og frisk kokoschutney
ris & mungbønner samt frisk kokoschutney
50 g cashewnødder
2 spsk olivenolie
1 spsk spidskommenfrø
200 g mungbønner
150 g brune ris
1 tsk friskkværnet peber
2 spsk reven ingefær
evt. grønt drys
Rist nødderne gyldne i olien og sæt dem til side.
Rist spidskommenfrøene i en tør gryde, til de begynder at dufte.
Skyl ris og bønner og kom dem i gryden (de små mungbønner skal ikke udblødes som andre bønner). Hæld vand ved så det godt og vel dækker.
Tilsæt peber og reven ingefær samt et drys salt.
Kog ris og bønner ved svag varme ca. 30 minutter. Tilsæt mere vand undervejs, hvis det koger væk.
Smag til og drys med de ristede cashewnødder og evt lidt, grønt fx koriander. Servér ris og bønner sammen med en rå kokoschutney som tilbehør til en eller to andre indiske småretter.
Cashewnødder er meget brugt i sydindisk mad.
frisk kokoschutney
50 g frisk kokosnød
½-1 grøn chili
2 spsk hakket koriander
1 spsk reven ingefær
ca. ½ dl kokosmælk eller yoghurt
citronsaft
Riv kokosnøden fint. Hak chilien fint (fjern kernerne) og bland de to ting med koriander og ingefær.
Rør så meget væde i, at chutnyen bliver som en slags pasta. Smag til med citronsaft og salt.
Se fotoet ovenfor.
Hvis du klikker på billedet, kan du læse, hvordan du får hul på kokosnøden.
Da man sjældent bruger en hel kokosnød, er det en god idé at opbavare nøden i køleskabet i små stykker.