knækbrød med kerner og frø
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in brød
Sørens knækbrød
Kokken Søren Ørum er Samsøs ukronede madkonge. I restauranten »Ved Kæret« i Nordby deler han i et par sommermåneder ud af øens overdådighed. Han er vild med gode råvarer og kan rigtig meget med grøntsager.
I selskab med de allerførste nye asparges og samsøkartofler fik jeg engang dette dejlige knækbrød serveret hos den gæve kok. Portionen rækker til knap en bageplade.
Lav evt. dobbelt portion – knækbrødet får hurtigt ben at gå på. – Og rygterne siger, at en træg mave er helt vild med knækbrødet.
1/2 dl hørfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl solsikkekerner
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bagepulver
3-3 1/2 dl groft hvedemel
1/2 dl olie
1 dl vand
græskarkerner
reven emmentalerost (kan udelades)
Bland alle de tørre ingredienser sammen.
Start med 3 dl mel. Tilsæt et drys salt og rør olie og vand i.
Måske må der tilsættes lidt mere mel. Dejen skal være så fast, at den kan rulles ud – evt. mellem to lag bagepapir.
Læg dejen på et stykke bagepapir på en bageplade. Rids passende stykker i dejen med en kniv.
Drys med græskarkerner eller andre frø og/eller kerner samt reven ost.
Bag knækbrødet i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.
Lad knækbrødet afkøle på en bagerist, knæk det i stykker og opbevar knækbrødet i en lufttæt dåse.