japanske pandekager – okonomiyaki
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
.
japansk betyder masser af smag
Hen over jul og nytår har jeg fået lyst til at gå lidt mere på opdagelse i det japanske køkken. Måske prøvede du de japansk inspirerede sellerischnitzler, som jeg har fået enorm megen positiv respons på.
Det japanske køkken er simpelt hen en eksplosion af elegante smagsnuancer, nogle fnuglette, andre hårdtslående. Tænk bare på wasabi! (den stærke rod der minder om vores peberrod).
Det japanske køkken er også meget plantebaseret og dermed kalorielet.
.
tynde pandekager med fyld – eller små buttede
De klassiske japanske pandekager, okonomiyaki, kan laves i to versioner: små buttede, nærmest “kager”, eller de tynde pandekager, som vi bedst kender dem. Forskellen er mest, at der en kål i de japanske pandekager. Og kål kan man som bekendt ikke få for meget af!
Ovenfor er det en tynd pandekage med fyld af rødløg og bønnespirer. Men du kan selvfølgelig vælge ethvert andet fyld.
.
æstetik og stor smag går hånd i hånd i Japan
Japansk mad tilberedes med vægt på stor æstetik, sirlighed og akkuratesse, og man spiser efter årstiderne.
.
misosuppe som forret
En lynhurtig misosuppe er en god idé som forret til pandekagerne.
Se opskriften her.
.
japanske pandekager (okonomiyaki) – glutenfrie
(4 personer)
100 g boghvedemel
100 g majsmel
4 dl vand
1/2 tsk salt
1 spsk misopasta
2 spsk reven ingefær
100 g spidskål eller hvidkål
1 tsk bagepulver
topping til tykke pandekager:
1 dl sød chilisovs
ca. 1 dl mayo smagt til med reven ingefær eller wasabi (stærk pasta eller pulver – købes i supermarkeder eller butikker med asiatiske varer)
1 rød chili (kan udelades)
1 bdt purløg
fyld til tynde pandekager:
200 g rødløg
2 spsk olivenolie
200 g bønnespirer
ca. 1 dl mayo smagt til med reven ingefær eller wasabi
fintsnittet forårsløg eller purløg, evt. mynte
Rør de to slags mel sammen med vand, salt, misopasta og ingefær. Tilsæt så meget vand, at dejen bliver som en almindelig pandekagedej. Vær sikker på at misoen er helt opløst.
Lad dejen hvile en halv times tid.
Snit kålen meget fint. Brug gerne et mandolinjern. Rør kålen i dejen sammen med bagepulveret. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand eller mel. Dejen må ikke være for tynd.
Du kan stege små høje, buttede pandekager, eller du kan stege almindelige tynde pandekager. Til de tykke har jeg hældt dejen i en rund metalform på panden.
Steg 8-12 pandekager gyldne på begge sider. Antallet afhænger af tykkelsen.
De buttede pandekager:
Smør chilisovs på pandekagerne lige inden serveringen og sprøjt mayoen på i et pænt mønster.
Drys med klippet purløg og evt. fine ringe af chili.
De flade pandekager:
Snit løgene og svits dem i olie, til de er bløde. Tilsæt bønnespirerne og vend rundt, til spirerne er gennemvarme.
Drys med salt og evt. en smule chili.
Læg fyldet i pandekagerne, fold dem sammen og kom lidt mayo på toppen.
Drys med fintsnittet top af forårsløg eller klippet purløg.
.
.
Så spændende. Det må prøves. Og man må kunne bruge andet mel hvis man ikke har boghvede og majsmel tak for inspiration
Kære Hanne,
Det glæder mig. Tusind tak.
Og ja, du kan fx bruge halvt hvedemel/halvt grahamsmel.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Kirsten
Så dejlige opskrifter og fin enkelhed , gode opskrifter. takker meget for de fine og varierede opskrifter.
Med tak og venlig hilsen fra Lene Bodekær Herler, Vordingborg
Kære Lene,
Hjertelig tak. Det glæder mig rigtig meget, at du kan bruge opskrifterne. Det er både opmuntrende og motiverende.
Kh Kirsten
Det er så lækkert. I det hele taget er dine opskrifter en succes herhjemme da min mand er kødspiser men hver gang han smager noget fra dine opskrifter siger han det smager så godt. 🤗😋
Kære Sara,
Rigtig hjertelig TAK for din hilsen. Det er en af dem, jeg bliver ekstra glad for, fordi det så tit er mændene, der er skeptiske overfor den plantebaserede mad.
Jeg tror selv på, at det er smagen, der skal overbevise folk, så det er fantastisk, at din mand kan lide pandekagerne.
Jeg vil citere dig i morgen i mit indlæg på bloggen. Jeg håber, det er i orden.
Kh Kirsten
Tak for en lækker opskrift 🙂
Den blev MERE end godkendt af de kødhubgrende individer herhjemme, så den må jeg snart lave igen 😉
Kære Bella,
Selv tak.
Hvor er det dejligt at høre. Jeg bliver altid ekstra fornøjet, når kødspisere vil have mere af det plantebaserede!
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy