grillede asparges med argentinsk salsa og marineret blomkål
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
.
sidste udkald for aspargesene – næsten
Nu er aspargesfesten ved at være slut. Og jeg har råspist de seneste par måneder, så nu vil jeg bare glæde mig over, at jeg har rigtig god tid til at glæde mig til næste års aspargessæson! Jeg håber, at du også har nydt den lækre sæsonspise, men også at du lige kunne tænke dig en næst-sidste portion.
Spis de grillede asparges som forret eller som frokostret.
Asparges stikkes ikke meget senere end Sct. Hans, men jeg tror, de kan fås en uge eller to endnu. Det håber jeg, for jeg har en tærte med nye kartofler og asparges, som jeg lige vil nå at dele med jer. Så glæd dig til næste nyhedsbrev.
.
asparges med tilbehør
Hvis du allerede har nydt årets asparges letkogt med dip, i en suppe eller i en tærte, kan du lige nå at grille dem også.
Jeg anbefaler et tilbehør af den argentinske salsa, chimichurri, og friske ærter. Og så har jeg lavet nogle bittesmå blomkålsbuketter, som jeg har marineret i en gurkemejedressing. Det er et lille syrligt og knasende tilbehør, som kan spises til meget andet end disse asparges. De små gule blomkålsbuketter er fx perfekte i en salat.
.
grønne eller hvide asparges?
Hvide eller grønne? tykke eller tynde? der er mange holdninger til hvilke asparges, der er mest lækre. Selv er jeg mest vild med de hvide og helst de buttede som de midterste på billedet.
.
grillede asparges med argentinsk salsa og marineret blomkål
(4 personer)
1/2 dl frugteddike
1 spsk rørsukker
2 tsk gurkemeje
salt, friskkværnet peber
ca. 4 dl små blomkålsbuketter
1/2 kg asparges, hvide og/eller grønne
jomfruolivenolie
evt. en håndfuld friske ærter
krydderurter, her er brugt mynte
..
Bing eddiken i kog med 1 spsk sukker og gurkemejen. Smag til med sukker, salt og peber.
Sluk for varmen og tilsæt blomkålsbuketterne. Vend rundt i blomkålen så alle buketterne bliver dækket af marinaden. Lad dem stå i gryden 5 minutter. Vend rundt engang imellem. Afkøl blomkålen.
Lav salsaen.
Skræl hvide asparges. Skræl det nederste af grønne asparges. Pensl en grillpande med olie og grill stænglerne, til de er gyldne. Eller grill aspargesene på en udendørs grill.
Servér aspargesene drysset med blomkålsbuketterne, evt. ærter samt krydderurter. Servér sovsen til separat.
.
..
Kære Kirsten, vi har været så heldige at nyde de skønne asparges på en dejlig cykelferie langs Mosel fra Trier til Koblenz, vi er netop kommet hjem Idag. Jeg håber at kunne købe asparges i morgen, da vi har nye aspargeskartofler i haven, ja og vejret er jo lige til at grille i herhjemme, så tak for den dejlige inspiration❤️
Den bedste ret vi fik på turen var hvide asparges i en flødesauce med frisk basilikum, fyldte raviolier, helt sikkert hjemmelavede og med ricottaost tror jeg. En meget enkel ret som smagte fantastisk, og så ikke at forglemme den skønne hvidvin fremstillet af druer dyrket langs Mosel.
Een af cykeldagene var vi så heldige, at der stod en mand og solgte søde kirsebær ved en bod, det var bare guf, sådan noget man bliver glad i låget af.
Kærlig hilsen fra Jette.
Kære Jette,
Ja, der er ikke meget, der kan slå en tur til Tyskland i aspargessæsonen. Og jeres tur lyder som en smuk oplevelse, og når man så kan spise alle de asparges, man har lyst til, er det jo helt fantastisk! Dem i flødesovs med ravioli lyder som en drøm. Og når der så er liflig hvidvin til – for slet ikke at snakke om kirsebær til dessert, ja så går det hele op i en højere enhed!
Tak fordi du vil dele de skønne oplevelser med os andre ❤️
Kh Kirsten