farserede porcinisvampe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
farserede porcinisvampe
2 tørrede shiitakesvampe
4 store porcinisvampe
200 g løg
4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 æg
4 spsk snittet, frisk salvie + lidt til pynt
50 g sesamfrø
ca. 100 g rasp
Læg de tørrede svampe i blød et par timer og hak dem fint. Smid stokkene ud.
Tag stokkene af de friske svampe og hak dem fint.
Hak løg og hvidløg og svits svampe og løg 4-5 minutter.
Pisk æggene sammen og rør de svitsede løg og svampe i. Tilsæt salvie, sesamfrø og så meget rasp, at farsen bliver fast. Hvis farsen er blevet for fast, så tilsæt lidt udblødningsvand fra svampene.
Fordel fyldet i de fire svampe og sæt dem i et ovnfast fad.
Hæld lidt kogende vand ved og bag svampene i en 200 grader varm ovn ca. 30 minutter.
Servér fx en grøn salat og en kartoffelsalat til svampene.
tip
Du kan lave samme ret med almindelige små champignon. Halvér mængden af ingredienser og brug svampene som forret.
Hvis du ikke spiser æg, kan du bruge 1-2 spsk HUSK (loppefrøskaller) i stedet.