chilistærk tomatsuppe m abrikoser og selleri
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
Denne suppe smager skønt af Nordafrika. Her mødes den syrlige tomat med den stærke chili, den søde abrikos og den friske mynte.
Vær forberedt på, at vennerne vil bede om opskriften!
bladsellerien køres hjem i Marrakech
chilistærk tomatsuppe m abrikoser og selleri
100 g løg
4 fed hvidløg
1-2 chili efter smag
4 spsk olivenolie
3-4 stilke bladselleri
250 g tomater
100 g tørrede abrikoser
8-9 dl grøntsagsbouillon (Herbamare)
50 g trådnudler eller anden helt tynd pasta
5 spsk snittet mynte
citronsaft
Hak løg, hvidløg og chili (fjern kernerne). Svits de tre ting i olien, til løgene er klare.
Snit sellerien i tynde skiver. Skær tomater og abrikoser i små terninger.
Kom selleri, tomater og abrikoser i gryden sammen med bouillonen.
Lad suppen simre under låg 5 minutter. Tilsæt pastaen og kog suppen endnu 5-6 minutter. Snit mynten og lad den koge med.
Smag suppen til med chili, citronsaft, salt og peber – og måske et nip sukker.