majsbrød med chili
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in brød
solgyldent brød uden gluten
Majsbrødet er supernemt og hurtigt at bage og er ikke mindst en dejlig afveksling for dem, der ikke spiser gluten.
Majsbrødet kan spises som en lille snack, evt. dyppet i lidt god olivenolie, eller det kan serveres som tilbehør til supper eller salater – og så er det praktisk at tage med på skovturen.
spicy majsbrød
100 g groft majsmel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1/2 dl majsolie
1- 1 1/2 dl planteyoghurt
1 majskolbe (eller tilsvarende mængde frossen majs)
1 chili eller efter smag, evt. tørrede chiliflager
100 g planteost, fx feta
Brødet nederst th. i billedet er et andet glutenfrit “brød”, socca.
Bland majsmelet med bagepulver og 1 tsk salt. Rør olie, yoghurt og majskerner i.
Snit chilien fint (fjern kernerne) og tilsæt den sammen med reven ost.
Fordel majsdejen i en smurt bageform, fx en lagkageform eller en kvadratisk form, og bag brødet i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.
Skær majsbrødet i trekanter og servér det lunt som tilbehør til en grøntsagsret, en suppe eller en salat. Eller afkøl brødet og tag det med på skovturen eller i madpakken.
tip
Du kan også servere små tern af majsbrødet som en lille snack sammen med en skål god, frugtig olivenolie og nøddedrysset dukkah.
Dyp først brødet i olien og derefter i nøddedrysset.
Prøvede den her til aftes ! Den er meget lækker! Tak !
Hvor er du hurtig Mikkeline. Og betryggende at høre at brødet blev godt.
Kh Kirsten
Uhmmmmmmm
Må lige se hvornår.
Tiden løber blot lidt hurtigt lige nu 🙂
Knus og TAK kære Kirst4en
Brødet løber til gengæld ingen steder. Så tag den bare med ro, Wanda.
Kh Kirsten
Kan man mon bruge purple cornflour i opskriften? Så bliver den jo godt nok ikke gul 😉
Kære Nete,
Det tror jeg bestemt, du kan. Men det skal helst være den grove type som til polenta.
Kh Kirsten