Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

onsdag

28

januar 2015

0

KOMMENTARER

ud at spise med laoterne

Skrevet af , Posted in rejser, salater

 31.  januar 2015

en tur på landet

image

I den lille by Vang Vien ved en af Mekongs bifloder rejser de høje kalkstensbjerge sig lodret mod himlen.

Her er udsigten fra vores terrasse. Det er tilladt at være misundelig!

 

 


 

29. januar 2015

 

gadeliv i Vientianne


image

Tuk-tuk chaufføren tar en tur i hængekøjen, mens han venter på kunder. Så kan man også lige vende verdenssituationen med vennerne.

 

der er ikke langt mellem spisevognene

image

De søde piger får sig en frugtjuice tæt ved Mekong i Ventianne.

Bemærk elarrangementet øverst th.

 

frugt er der nok af

image

Frugtmanden kører rundt i gaderne med sin ” knallert”. Der er aldrig længere end 10 cm til en bid mad i Laos.


 

 

28. Januar 2015

stærk chili og kold laosøl

image

 

Selv om det meste mad spises udendørs i Laos, er der også små spisehuse, hvor laoterne trækker ind i et køligt lokale, når heden bliver for stærk.

 

den berømte laosøl køler også

image

 

det gør chilien til gengæld ikke

image

spicy mangosalat

Her er den nok mest almindelige salat i dette område, både i Thailand og Laos.

Det er en salat af strimlet rå mangofrugt, og den serveres på forskellige måder alt efter, hvor man befinder sig, men sikkert er det, at salaten indeholder jordnødder og chili. Meget chili. Skulle jeg brændende hilse og sige!

I denne salat er der også hakkede grønne og røde tomater. Andre steder støder man salaten i en stor morter sammen med dressingen.

Selv om man ikke kan få helt umodne mangoer i Danmark kan du sagtens eftergøre salaten med strimler af en fast mango, hakkede jordnødder og hakket koriander.

Lav en dressing af sesamolie, limesaft og chili efter behov. Smag til med salt og peber og vend salaten i dressingen. Jeg er sikker på, at den vil lyse op på en kold januardag.

Mange solvarme hilsener fra temperaturer på den rigtige side af 30.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.