ternet squashtærte med oliven
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
ternet squashtærte med oliven
squashtærte
bund:
100 g smør
100 g fuldkornshvedemel
100 g hvedemel
½ dl vand
fyld:
400 g squash
250 g nye løg
4 æg
1 ½ dl sojafløde eller piskefløde
1 dl snittede mynteblade
2 spsk friske timianblade
små sorte oliven
Ælt hurtigt smør, mel og vand sammen. Tilsæt også et lille drys salt.
Sæt dejen i køleskabet en halv times tid.
Skær den yderste grønne skal af squashene og del skallen i tynde strimler.
Skær squash og løg i skiver.
Rul dejen ud og læg den i en smurt bageform. Prik dejen med en gaffel og forbag den i en 200 grader varm ovn ca. 8 minutter.
Pisk æggene godt sammen med fløde, 1 tsk salt og friskkværnet peber. Tilsæt krydderurterne.
Læg grøntsagerne i et pænt mønster på den forbagte bund. Hæld æggeblandingen over.
Læg et ”gitter” af de tynde squashstrimler på tærten. Hvis du har travlt, kan du naturligvis udelade denne dekoration.
Sæt tærten i ovnen og bag den færdig, ca. 30 minutter.
Du kan også bage tærten som små portionstærter.
Hej kære Kirsten jeg blev altså nød til at dele denne skønne squash tærte opskrift på Paradiset Gårdbutik s Facebook side. Min mand Peter laver de skønneste grøntsager bla også squash.
Kh Pia
Kære Pia,
Tusind tak. Det er altid dejligt, når mine opskrifter kommer så meget rundt som muligt, så det er jeg rigtig glad for. Du er altid velkommen til at linke til min side.
God fornøjelse med alle squashene!
Kh Kirsten