svamperagout på bund af grillet polenta
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter, Uncategorized
svampe på gylden bund
svamperagout på bund af grillet polenta
(4 personer)
polenta:
8 dl vand
200 g groft majsmel
½-1 spsk Herbamare bouillonpasta
4 spsk olivenolie
evt. 100 g planteost (parmesantype)
svamperagout:
75 g skalotteløg
4 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
600 g svampe: kejser- eller bøgehatte, karljohan, shiitake, østershatte, champignon, kantareller etc.
1 spsk herbes de Provence
2-3 spsk citronsaft
kørvel og/eller timian
Du kan lave polentaen i god tid, evt. dagen før, den skal bruges.
Bring vandet i kog med Herbamare og pisk langsomt majsmelet i. Pisk i polentaen, indtil ”grøden” slipper gryden.
Tilsæt friskkværnet peber og 2 spsk olie.
Bred polentaen ud i en ovnfast form eller pande og sæt den evt. i køleskabet til næste dag.
Hak de to slags løg og svits dem i olie, til løgene er klare.
Jeg har valgt de ovennævnte svampe, men du bruge enhver form for spiselige svampe.
Skær evt. store svampe i mindre stykker og kom dem på panden. Tilsæt et drys salt og peber samt krydderurterne.
Svits svampene for rask varme. Tilsæt lidt citronsaft og smag til med salt, peber og citronsaft.
Grill imens polentaen: hvis du bruger ost, så riv den og drys den på polentaen. Hvis du ikke bruger ost, så pensl majsgrøden med 2 spsk olie.
Sæt formen under grillen og grill, til overfladen er gylden.
Fordel svamperagouten på polentaen og drys med den foretrukne krydderurt.