Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

søndag

1

juni 2014

0

KOMMENTARER

svamperagout på bund af grillet polenta

Skrevet af , Posted in hovedretter, Uncategorized

 svampe på gylden bund

svamperagout.6

svamperagout.5svamperagout

svamperagout på bund af grillet polenta

(4 personer)

polenta:

8 dl vand

200 g groft majsmel

½-1 spsk Herbamare bouillonpasta

4 spsk olivenolie

evt. 100 g planteost (parmesantype)

svamperagout:

75 g skalotteløg

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

600 g svampe: kejser- eller bøgehatte, karljohan, shiitake, østershatte, champignon, kantareller etc.

1 spsk herbes de Provence

2-3 spsk citronsaft

kørvel og/eller timian

 

Du kan lave polentaen i god tid, evt. dagen før, den skal bruges.

Bring vandet i kog med Herbamare og pisk langsomt majsmelet i. Pisk i polentaen, indtil ”grøden” slipper gryden.

Tilsæt friskkværnet peber og 2 spsk olie.

Bred polentaen ud i en ovnfast form eller pande og sæt den evt. i køleskabet til næste dag.

polenta

Hak de to slags løg og svits dem i olie, til løgene er klare.

Jeg har valgt de ovennævnte svampe, men du bruge enhver form for spiselige svampe.

Skær evt. store svampe i mindre stykker og kom dem på panden. Tilsæt et drys salt og peber samt krydderurterne.

Svits svampene for rask varme. Tilsæt lidt citronsaft og smag til med salt, peber og citronsaft.

Grill imens polentaen: hvis du bruger ost, så riv den og drys den på polentaen. Hvis du ikke bruger ost, så pensl majsgrøden med 2 spsk olie.

Sæt formen under grillen og grill, til overfladen er gylden.

Fordel svamperagouten på polentaen og drys med den foretrukne krydderurt.

svamperagout.2

svamperagout.1

 

svamperagout.4

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.