svampecreme
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter, frokostretter
svampecreme
creme med karljohan
en lille håndfuld tørrede karl johansvampe
50 g løg
2 fed hvidløg (brug en stor håndfuld snittede ramsløg i stedet i sæsonen)
250 g svampe: rørhatte, bøgehatte, østershatte, champignon – eller hvad du har)
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamico
½ dl mandler
1 spsk ristet sesamolie
limesaft
tamari
Læg svampene i blød et par timer.
Hak løg og hvidløg (eller ramsløg) samt udblødte og friske svampe.
Svits alle ingredienserne i olie ved rask varme. Tilsæt balsamicoen og lad den koge ind. Drys med lidt salt og peber og fjern pande fra armen.
Purér svampene, fx med en stavblender. Hak mandlerne fint, kør dem fx gennem en persillehakker. Rør dem godt sammen med svampecremen og smag til med sesamolie, lidt limesaft samt tamari.
tip
Den ristede sesamolie giver en let røget smag. Hvis du ikke bryder dig om den, så udelad olien.