speltsalat m julesalat og blåbærdressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
.
let bitter salat i sødt selskab
I denne speltsalat har jeg puttet de supersunde og C-vitaminrige gojibær og rosiner, som giver sødme til de kogte korn og den let bitre julesalat.
speltsalat med julesalat og blåbærdressing
150 g speltkerner
25 g tørrede gojibær eller tranebær
25 g rosiner
50 g pistacienødder
2 julesalat (ca. 200 g)
2 stilke bladselleri
3-4 cornichoner (små syltede agurker)
4 spsk hakket persille
blåbærdressing:
4 spsk olivenolie
2-3 spsk citronsaft
1-2 spsk blåbærsirup eller anden sirup
2 spsk finthøvlet skal af en økologisk citron
Kog speltkernerne i dobbelt mængde letsaltet vand. Kog dem 15-20 minutter. De må gerne have lidt bid så smag på dem efter 15 minutter. Afdryp og afkøl kernerne.
Hæld kogende vand på de tørrede bær og rosinerne. Lad dem trække en halv times tid. Afdryp dem.
Hak nødderne og skær salaten i ringe. Skær bladsellerien i skiver eller høvl lange strimler af stænglerne.
Hak de små agurker fint.
Bland alle ingredienserne til salaten.
Rør dressingen sammen og smag den til med salt og peber samt evt. mere citronsaft og/eller sirup.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt.