Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

7

oktober 2014

0

KOMMENTARER

speltsalat m julesalat og blåbærdressing

Skrevet af , Posted in salater

.

let bitter salat i sødt selskab

julesalat.sigte

perlebyg

I denne speltsalat har jeg puttet de supersunde og C-vitaminrige gojibær og rosiner, som giver sødme til de kogte korn og den let bitre julesalat.

 

speltsalat m julesalat 1

speltsalat med julesalat og blåbærdressing

150 g speltkerner

25 g tørrede gojibær eller tranebær

25 g rosiner

50 g pistacienødder

2 julesalat (ca. 200 g)

2 stilke bladselleri

3-4 cornichoner (små syltede agurker)

4 spsk hakket persille

blåbærdressing:

4 spsk olivenolie

2-3 spsk citronsaft

1-2 spsk blåbærsirup eller anden sirup

2 spsk finthøvlet skal af en økologisk citron

 

speltsalat m julesalat

Kog speltkernerne i dobbelt mængde letsaltet vand. Kog dem 15-20 minutter. De må gerne have lidt bid så smag på dem efter 15 minutter. Afdryp og afkøl kernerne.

Hæld kogende vand på de tørrede bær og rosinerne. Lad dem trække en halv times tid. Afdryp dem.

Hak nødderne og skær salaten i ringe. Skær bladsellerien i skiver eller høvl lange strimler af stænglerne.

Hak de små agurker fint.

Bland alle ingredienserne til salaten.

Rør dressingen sammen og smag den til med salt og peber samt evt. mere citronsaft og/eller sirup.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

 

speltsalat m julesalat 2

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.